ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου για τη διάκρισή τους με την Ετικέτα Ποιότητας eTwinning

Το ευρωπαϊκό έργο eTwinning  “Miles of Meals”,  το οποίο οργάνωσε και υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2020-20021 στο σχολείο μας η εκπ/κός  Αγγλικής Γλώσσας ΑΓΓ. ΔΑΦΝΗ, με συμμετοχή Ισπανίας, Γαλλίας, Πορτογαλίας, Πολωνίας και Ιταλίας και  συνιδρυτή ειδικό σχολείο από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από μεθοδική, συστηματική και αθόρυβη εργασία 10 μηνών, βραβεύτηκε με ετικέτα ποιότητας από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της δράσης eTwinning ως “Ένα πολύ ενδιαφέρον έργο που προσέγγισε διαθεματικά τη διατροφή, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες με τους εταίρους μας” και πιο συγκεκριμένα για:

  • τη συμμετοχή των εταίρων σε όλη τη διάρκεια του έργου
  • τις συνεργατικές δραστηριότητες που κατέληγαν σε κοινά τελικά προϊόντα
  • την έμφαση στην ασφάλεια στο διαδίκτυο
  • την πολύ καλή οργάνωση του Twinspace
  • τη διάχυση και αξιολόγηση των δράσεων μας.

Σας ενημερώνουμε  ακόμη ότι και φέτος η κυρία Δαφνή οργανώνει έργο eTwinning με θέμα “Style Sustainability”. Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές θα ακονίσουν τις ερευνητικές και συνεργατικές τους δεξιότητες προσεγγίζοντας το προσφιλές θέμα της μόδας από μία διαφορετική οπτική γωνία. Συγκεκριμένα, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι η βιομηχανία της μόδας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ρυπαντής στον κόσμο, αμέσως μετά τη βιομηχανία πετρελαίου και έχοντας τη βιωσιμότητα ως βασική προτεραιότητα, τα παιδιά θα ευαισθητοποιηθούν  στην ανάγκη για μείωση του περιβαλλοντικού, οικονομικού και κοινωνικού αντίκτυπού της. Ο σκοπός αυτός θα επιτευχθεί με την εξέταση των τριών πυλώνων της βιωσιμότητας (Άνθρωποι-Πλανήτης-Κέρδη) με τη χρήση μιας αμφίδρομης νοητικής διαδικασίας που περιλαμβάνει α) την ανακάλυψη και ανάλυση του προβλήματος μέσω συλλογής στοιχείων που βασίζεται σε έρευνα και συνεντεύξεις και β) τη συνειδητοποίηση των συναισθημάτων και συμπεριφορών  των ίδιων των μαθητών μέσω ενδοσκόπησης, παρατήρησης και σύγκρισης. Τα αποτελέσματα της εργασίας των μαθητών θα παρουσιάζονται με ψηφιακά εργαλεία  και θα προβάλλονται με ποικίλους τρόπους.

Στο έργο, το σχολείο  μας έχει θέση Ιδρυτή και έχω ορίσει συνιδρυτή το ιδιωτικό σχολείο FMV Özel Işık Ortaokulu στην Κωνσταντινούπολη. Στο έργο συμμετέχουν ακόμη το 29ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, καθώς επίσης η Ρουμανία, Γερμανία, Ισπανία και το νησί Reunion, που αποτελεί απομακρυσμένο έδαφος της Γαλλίας και βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης.

Πολλά συγχαρητήρια  στην κυρία Δαφνή και στα παιδιά που συμμετείχαν και φυσικά καλή επιτυχία στη νέα αυτή  προσπάθεια! Παρακάτω επισυνάπτεται η ετικέτα ποιότητας που έλαβε  η κυρία Δαφνή, καθώς επίσης και το έντυπο που δόθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν.