ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΣ Δήμου Διονύσου: Χαμός στην συνεδρίαση για τα led - Σκανδαλώδης διακοπή του Δ.Σ, Όλοι εναντίον του συστήματος Καλαφατέλη

Σε σκάνδαλο εξελίσσεται η προσπάθεια της διοίκησης  Καλαφατέλη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου, μέσω του εκσυγχρονισμού του Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού(led) με συστήματα «Smart Cities».
 
Στο χθεσινό Δ.Σ του Δήμου Διονύσου για ακόμα μία φορά επικράτησε χάος, πανικός και ένταση, με ενορχηστρωτές τον Δήμαρχο Καλαφατέλη και τον εγκάθετο του Πρόεδρο του ΔΣ Θανάση Κρητικό.
 
Μετά από αίτημα 23 από τους 41 δημοτικούς συμβούλους συνεκλήθη Δ.Σ για να συζητηθεί το καυτό ζήτημα της αναβάθμισης του δικτύου δημοτικού φωτισμού.
 
Η διοίκηση Καλαφατέλη είχε προλάβει και είχε φέρει στην Οικονομική Επιτροπή, μια μέρα πριν το θέμα, και εκμεταλλευόμενος το διάταγμα Θεοδωρικάκου - που της δίνει υπερεξουσίες (την οποία και ελέγχει πλήρως) -  επέβαλε την πρόταση της, καθιστώντας οποιαδήποτε διαβούλευση, συνεννόηση και συνδιαμόρφωση κενό γράμμα.
 
Σε ρόλο θιασάρχη, ο Κρητικός επί 4 ώρες, ενώ υπέγραψε την σύγκληση του ΔΣ, βάσει συγκεκριμένων νομοθετικών διατάξεων,  προσπαθούσε να πείσει 23 συμβούλους πως θα πρέπει να γίνει μια φιλοσοφικού τύπου συζήτηση περί του θέματος, αρνούμενος να δεχτεί την εισήγηση που κατέθεσαν οι 23 καθώς και το αίτημα τους να τεθεί σε ψηφοφορία.
 
Μάλιστα, λίγο πριν την οριστική διακοπή ακούγεται ο Καλαφατέλης να "διατάζει" τον Κρητικό: "Κλειστό, κλειστό να τελειώνουμε".
 
Μηδενικός σεβασμός στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι και παραμένει το ανώτατο όργανο διοίκησης ενός Δήμου, όσο και εάν δεν αρέσει στον απερχόμενο Δήμαρχο Διονύσου και τους ακολούθους του.
 
Το σύστημα Καλαφατέλη επιδιώκει με το έτσι θέλω, ξεφτιλίζοντας θεσμούς και  διαδικασίες, να επιβάλλει χωρίς μελέτη και χωρίς ποιοτική αξιολόγηση ανάδοχο που ακούγονται πάρα πολλά στην πιάτσα. Θέλει να δέσει χειροπόδαρα τον Διόνυσο και τους δημότες τους, που για τα επόμενα 12 χρόνια, θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα σπασμένα,  δίχως να υπολογίζει τίποτα και κανένα, μόνο το προσωπικό συμφέρον.
 
Οι Δημότες όμως έχουν καταλάβει την κοροϊδία και δεν μασάνε κουτόχορτο. Η ανοχή εξανεμίστηκε, όπως τα χιλιάδες στρέμματα δάσους που έγιναν στάχτη το περσινό καλοκαίρι με επίκεντρο το "κάστρο" του Δημάρχου, το Κρυονέρι.
 
Δεν θα επιτρέψουν σε αγγράμματους, υποτελείς και τραμπούκους, να διαφεντεύουν την ζωή τους και το μέλλον τους, σε ένα Δήμο που από κόσμημα έχει καταντήσει το ανέκδοτο στον νομό Αττικής.
 
Πολύ σύντομα, η υποψηφιότητα που θα ανακοινωθεί επίσημα θα οδηγήσει μια και καλή, τον Καλαφατέλη και την παρέα του σπίτια τους, και καλά θα κάνουν οι κουμπάροι και οι ΚΚΚ φίλοι του να ανοίξουν τρύπα και να ρίξουν πολλά κλαδιά από πάνω για να κρυφτούν μαζί τους.
 
Ακολουθεί το link του χθεσινού ΔΣ: