ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διόνυσος: Tι απαντάνε οι Ανοιχτοί Ορίζοντες στις αιτιάσεις της διοίκησης Καλαφατέλη για το "σκάνδαλο" των φωτιστικών led και την ανυπαρξία διαβούλευσης

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα των Ανοιχτών Οριζόντων στο facebook:

« Με έκπληξη παρακολουθούμε την παραπαίουσα δημοτική αρχή να ακροβατεί, προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει για τις επιλογές της στο θέμα του οδοφωτισμού, μέσω ανακοινώσεων στο fb, ενώ τρέμει την επί της ουσίας συζήτηση στο Δ.Σ, το ανώτατο θεσμικό όργανό του Δήμου.
Για να δικαιολογήσει τις επιλογές της αυτές, δεν διστάζει να παραθέσει ψευδή στοιχεία. Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη για αυτές, αλλά, όλως περιέργως, δεν τολμά να τις θέσει στην κρίση του Δ.Σ.
 
Απαγορεύει με εντελώς φασιστικό και πραξικοπηματικό τρόπο την διεξαγωγή συζήτησης που δεν τη ζήτησε ο Ζαμανης και οι Ανοιχτοί Ορίζοντες που είναι 10 όλοι – όλοι, αλλά 23 δημοτικοί σύμβουλοι (το 56% του ΔΣ), στους οποίους περιλαμβάνονται άλλες τρείς παρατάξεις και δύο δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με την παράταξη του Δημάρχου, οι οποίοι εγκαίρως αηδίασαν με τις πρακτικές του και είναι πλέον ανεξάρτητοι.
 
Για να μην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγουμε παραθέτουμε τα κάτωθι :
 
Η ακυρωθείσα σύμβαση έχει πράγματι ρήτρα αναθεώρησης.
 
Αυτή όμως ισχύει μόνο σε περίπτωση επίτευξης μεγαλύτερης εξοικονόμησης από την εγγυημένη. Επομένως, οι αριθμητικές συγκρίσεις, οι κουβέντες περί 15.000.000 ευρώ σε σχέση με τα 7.500.000 αποτελούν απόλυτο και ξεκάθαρο ψεύδος. Πρόκειται για ένα από τα πολλά χονδροειδή ψεύδη, που καθιστούν κατανοητή και στον πλέον καλόπιστο την «αλήθεια» που θα ήθελε να αναδείξει η δημοτική αρχή, την ώρα που συστηματικά κρύβεται από το Δ.Σ. Η αλήθεια είναι ότι η δική μας σύμβαση προέβλεπε 10.000.000 € για 9.000 φωτιστικά, κατά τρόπο όμως που θα αποτελούσε εγγύηση για τον φωτισμό της πόλης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αντιθέτως, η σύμβαση της δημοτικής αρχής κοστίζει 7.500.000 € και το μόνο που εγγυάται είναι την διατήρηση του ανεπαρκούς υπάρχοντος επιπέδου φωτισμού του Διονύσου. Καλό κακό το ίδιο. Για να μην μένουν αστείες εντυπώσεις στους συνδημότες μας, ας γνωρίζουν ότι πριν λίγους μήνες ο Δήμος Αθηναίων έβγαλε διαγωνισμό για 40.000 φωτιστικά ύψους 43.000.000 ευρώ και η Περιφέρεια Αττικής αντίστοιχο για 22.000 φωτιστικά προϋπολογισμού 29.000.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι οι προϋπολογισμοί σε απόλυτα νούμερα δεν λένε απολύτως τίποτα. Πρόκειται για ένα ξερά λαϊκίστικο επιχείρημα για όποιον θέλει να κρυφτεί από την πραγματικότητα . Τα απόλυτα νούμερα έχουν σημασία μόνο σε σχέση με το προσφερόμενο προϊόν γιατί πως να το κάνουμε άλλο προϋπολογισμό έχει η αγορά ενός ποιοτικού ευρωπαϊκού αυτοκινήτου και άλλον η αγορά ενός λιγότερο ποιοτικού κινεζικού. Το κατεψυγμένο κρέας είναι φτηνότερο από το νωπό, αλλά το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι λέει η παροιμία. Μόνο που εδώ, επειδή δεν μας φταίνε σε τίποτα τα συμπαθή τετράποδα, κάποιοι σκέφτηκαν να το πληρώσουν πάνω κάτω το ίδιο.
 
Για να κλείσει όμως το θέμα, ας έρθει ένας σωστός διαγωνισμός (σαν τους δεκάδες που γίνονται πανελληνίως) και η παράταξή μας θα τον υπερψηφίσει γιατί πραγματικά θέλει το έργο. Θέλει το έργο που η ίδια οραματίστηκε. Δεν θέλει και δεν πρόκειται να επιτρέψει μια ακόμα νομιμοφανή «αρπαχτή», σαν τις απευθείας αναθέσεις 4.000.000 ευρώ του Δήμου σε κουμπάρους και κολλητούς του Δημάρχου λόγω Μήδειας και έκτακτης ανάγκης.
Ένα είναι το σίγουρο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου το ΦΟΒΑΣΤΕ.
 
Και το φοβάστε ακόμα και με την παρουσία του δοτού σας προέδρου, ο οποίος έχει επιτύχει να αυτοεξευτελιστεί και ταυτόχρονα να εξευτελίσει κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας, μετατρέποντας το θεσμό και τη θέση σε μια φτηνιάρικη καρικατούρα αυτού που θα όφειλε πραγματικά να είναι.
Δεν θα σας περάσει όμως. Το συμβούλιο θα συγκληθεί, θέλετε δεν θέλετε, και θα αποφασίσει με εσάς και τις μπίζνες σας ή και χωρίς εσάς. Γιατί αυτό επιβάλλουν οι στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας που ευτυχώς ισχύουν ακόμα στη χώρα μας.