ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Διονύσου - Δημοτικές εκλογές 2023: To ναυάγιο Καλαφατέλη, οι δελφίνοι και η ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης!

Λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, η κατάσταση στο Δήμο Διονύσου συνεχίζει να μας προκαλεί έκπληξη.

Δίχως αμφιβολία, τα πρώτα 3 χρόνια της διοίκησης Καλαφατέλη είναι, μέχρι στιγμής, η πιο αποτυχημένη και καταστροφική διοίκηση που έχει υπάρξει από την ίδρυση του Καλλικρατικού Δήμου.

Η παράταξη του Δημάρχου βρίσκεται σε μια διαρκή αποσύνθεση (μετρά 2 απώλειες και πάμε για τουλάχιστον άλλες 2 σύντομα), έχει καταφέρει να είναι μειοψηφία στο ΔΣ του Δήμου και η δημοφιλία του Γιάννη Καλαφατέλη, ακόμα και μεταξύ σκληρών υποστηρικτών του, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση!

Οι λόγοι αρκετοί (κακοδιοίκηση, αλαζονεία, ανεπαρκής αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, βόλεμα ημετέρων, άθλια οικονομική διαχείριση, έργο ουσίας μηδέν κ.ο.κ) για να μιλάμε μετά βεβαιότητας για συντριβή του στις επόμενες εκλογές.

Σε ένα τέτοιο σκηνικό θα περίμενε κανείς, όπως συμβαίνει σε άλλους αντίστοιχους Δήμους της Ανατολικής Αττικής (βλ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου) να είχε ήδη σχηματιστεί μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση που να οδηγήσει το Δήμο στην επόμενη ημέρα.

Απεναντίας, οι όποιες δειλές και χωρίς δυναμική αυτο-προτάσεις για δημαρχιακή υποψηφιότητα (μάλλον αποτελεί βίτσιο του σιναφιού των δικηγόρων στο Διόνυσο), το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής είναι περισσότερο να δίνουν πάτημα σε δυο, τρείς δελφίνους του Καλαφατέλη να πιέζουν για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Το χειρότερο από όλα δίνουν, ένα αίσθημα ασφάλειας και "σιγουριάς" στον αποτυχημένο Δήμαρχο Διονύσου, και το δικαίωμα να θεωρεί πως μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι, συνεχίζοντας ακάθεκτος το  (πολιτικό ) αυτοκτονικό του κρεσέντο!

Μην έχει αυταπάτες ο Δήμαρχος και οι συνοδοιπόροι του. Οι μέρες τους είναι μετρημένες.

Όμως, όσο συνεχίζεται αυτή η απογοητευτική κατάσταση, τόσο οι Δημότες στο Διόνυσο θα χάνουν την ελπίδα τους και δικαιολογημένα θα πιστέψουν πως... "όλοι ίδιοι" είναι.

Γνώμη μας ως Attica Today, είναι πως τα ψέματα και ο χρόνος τελείωσαν! Το βάρος πέφτει στις πλάτες όλων-όσων διατείνονται πως τους απασχολεί το μέλλον στο Δήμο...και η ευθύνη τους ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Προς το παρόν, οι πολιτικοί παράγοντες του Δήμου Διονύσου συμπεριφέρονται όπως τα συμπαθητικά ζωάκια της φωτογραφίας...ξεχνώντας πως ο λύκος υπάρχει, οι σούβλες είναι καλογυαλισμένες και πως... το επόμενο «Πάσχα» είναι κοντά!