ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαβάστε την Απάντηση της Εντεταλμένης Συμβούλου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας του Δήμου Διονύσου Γεωργίας Κριεμάδη σχετικά με το αναληθές τελικά δημοσίευμα του zougla.gr και τον πυρόπληκτο Θεόδωρο Παραρά από το Κρυνόνερι.

Με αφορμή δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου zougla.gr καθώς και την αναπαραγωγή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμπλουτισμένο με ανακρίβειες και κακόβουλα σχόλια, οφείλουμε ως Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου να παραθέσουμε τα πιο κάτω πραγματικά περιστατικά για την πλήρη ενημέρωση των συμπολιτών μας.
 
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς τον περασμένο Αύγουστο στο Κρυονέρι, ο συμπολίτης μας κ. Θεόδωρος Παραράς, ο οποίος διέμενε σε τροχόσπιτο στην περιοχή, διασώθηκε κυριολεκτικά από τη λαίλαπα της φωτιάς με παρέμβαση της Υπηρεσίας μας.
 
Η Υπηρεσία μας παρενέβη άμεσα και χωρίς καθυστέρηση και του παρείχε τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες.
 
Ειδικότερα ο συμπολίτης μας μεταφέρθηκε στα γραφεία της αρμόδιας Κοινωνικής Δομής του Δήμου και επί 15 μέρες του εξασφαλίσαμε την παροχή τροφής, ρουχισμού και φαρμακευτικής αγωγής. Ακόμη του προτείναμε να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο με έξοδα του Δήμου, ωστόσο ο ίδιος δεν το επιθυμούσε.
 
Μετά από συνεννόηση του ίδιου με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ηρακλή Χιώτη καθώς και τον συμπολίτη μας κ. Σίμο Δεσύλλα, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Κρυονέρι , σε κοντέινερ που του παρείχαν, ικανοποιώντας σχετικό αίτημά του.
 
Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι εθελοντές μας του προσφέραμε τα απαραίτητα, όπως τροφή, ρουχισμό και φάρμακα. Στη συνέχεια, όπως ενημερώθηκα από τον ίδιο, η αδερφή του πρότεινε να του παραχωρήσει ένα τροχόσπιτο στο οποίο θα μπορούσε να διαμείνει, αλλά λόγω δικής του επιλογής το αρνήθηκε.
 
Ο Δήμος Διονύσου όλο αυτό το διάστημα είχε καθημερινή επαφή με τον ευάλωτο συμπολίτη μας, παρέχοντάς του φάρμακα και ιατρική βοήθεια. Να σημειωθεί επίσης ότι ο ίδιος είναι επίσης δικαιούχος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) καθώς και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 
Η «προβολή» του συγκεκριμένου θέματος μετά από τόσο χρονικό διάστημα και μάλιστα από διάφορους όψιμους δήθεν συμπονούντες και συμπάσχοντες, μόνο ως ένδειξη ενδιαφέροντος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί…
 
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι επιτελεί με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και ευαισθησία το καθήκον της. Και είναι αυτονόητο ότι δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της ψηφολαγνείας ούτε θα εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις για ένα ζήτημα στο οποίο από την αρχή έχει επιληφθεί κι έχει αντιμετωπίσει με τη μεγαλύτερη δυνατή διακριτικότητα αλλά και αποτελεσματικότητα.
 
ΥΓ: Κάποιος συντοπίτης μας δημοσίευσε ότι νιώθει θλίψη, λύπη, εκνευρισμό και αηδία… Αλήθεια σήμερα τα ένιωσε αυτά, όταν ο ίδιος μένει σε απόσταση αναπνοής από τον κ.Παραρά ; Η Κοινωνική Υπηρεσία ποτέ δεν είδε την ώρα της κρίσης το συντοπίτη μας, ο οποίος σήμερα κόπτεται στο διαδίκτυο υπέρ των αναξιοπαθούντων. Ούτε το χειμώνα με τα χιόνια, ούτε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Όλοι οι άνθρωποι όμως της Κοινωνικής Υπηρεσίας και πάρα πολλοί εθελοντές έδιναν το καθημερινό «παρών» αψηφώντας ωράρια και κούραση. Επίσης, αντίθετα με τον συντοπίτη μας που όψιμα ενδιαφέρθηκε μέσω… του διαδικτύου, κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας όπως ο κ.Νίκος Παπαϊωάννου και άλλοι, ενδιαφέρθηκαν πραγματικά και συνέδραμαν έμπρακτα το έργο μας. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εκείνους που βοηθούν και αφήνω πίσω μου ανθρώπους που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι διχαστικές αναρτήσεις και πικρόχολα σχόλια…
 
Με εκτίμηση
Γεωργία Κριεμάδη
Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας
 
____________________________________________________________________________
 
* Δημοσιεύουμε της παραπάνω επιστολή προς αποκατάσταση της αλήθειας γιατί το άρθρο του zougla.gr το αναδημοσιεύσαμε και εμείς, αφού μας παραπλάνησε κυρίως το φωτογραφικό υλικό που το συνόδευε.