ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαβάστε την Απάντηση του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Παναγή Λουκάτου για τη Μη Λειτουργία της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης (Κλειστό Γυμναστήριο) χθες, Πέμπτη 23/9.

"Αγαπητοί συνδημότες στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης Σεπτεμβρίου 2022 δόθηκαν από το δήμο Διονύσου τα παραχωρητήρια στα αθλητικά σωματεία προκειμένου να ασκήσουν τη δράση τους για τη σεζόν 2022-2023.
 
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δήμου το δημοτικό συμβούλιο είναι το αρμόδιο όργανο που θα καθορίσει ποιο αθλητικό σωματείο θα δραστηριοποιηθεί στην κάθε εγκατάσταση και μόνον αυτό...
 
Το ωράριο πρόγραμμα της εγκατάστασης το πλήθος των ωρών και η κατανομή τους είναι αρμοδιότητα η οποία εκχωρείται από το Δήμαρχο στην αρμόδια Αντιδημαρχία.
 
Στο πλαίσιο της σωστής διαχείρισης και της ισονομίας απέναντι στους δημότες και στα παιδιά των δημοτών τα οποία αθλούνται στα σωματεία εφαρμόσαμε ένα μοντέλο κατανομής βάσει του οποίου το κάθε σωματείου θα λάμβανε ώρες σύμφωνα με το πλήθος των τμήμα του, τα παιδιά που έχει στις τάξεις του, και στα πόσα αγωνιστικά τμήματα συμμετέχει στα πρωταθλήματα του...σε κάθε περίπτωση όμως εξασφαλίζουμε ένα μίνιμουμ αριθμό ωρών σε όλα τα σωματεία οριζόντια προκειμένου να αναπτύξουν το άθλημα τους και φυσικά να δώσουμε στα παιδιά του δήμου τη δυνατότητα να μπορέσουν να αθληθούν στο άθλημα που αγαπούν.
 
Το συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους και των 11 σωματείων (φωτό) που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας και τους έγινε γνωστό πώς θα μοιραστούν στα τέσσερα γήπεδα που έχουμε στα τέσσερα κλειστά τα οποία είναι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που ανήκουν στις σχολικές μονάδες και όχι αμιγώς κλειστά γυμναστήρια το οποίο ενδεχομένως θα μας έδινε άλλες δυνατότητες.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
 
Η παραπάνω συνάντηση έγινε στις 8 Αυγούστου και η επανάληψη αυτής στις 29 Αυγούστου (φωτό).
 
Όπως καταλαβαίνει ο καθένας με δεδομένο ότι έχουμε τρια τουλάχιστον συστεγαζόμενα σωματεία σε κάθε εγκατάσταση θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των υπευθύνων του κάθε σωματείου της ίδιας εγκατάστασης προκειμένου να καταρτιστεί το ωράριό πρόγραμμα μιας και αυτοί γνωρίζουν σε ποια πρωταθλήματα συμμετέχουν και ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες, εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να τους δώσουμε το ποιο σωματείο θα είναι σε ποιο γήπεδο να ορίσουμε τις προπονητικές μονάδες και ώρες λειτουργίας του γηπέδου και να ορίσουμε και ζώνες υποχρεωτικής κατανομής των ωρων μέσα στο κάθε γήπεδο ώστε να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα σωματεία θα έχουν στο βαθμό που τους αναλογεί λειτουργικές ώρες και δεν θα έχουμε το φαινόμενο που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ο παλιότερος ή ο μεγαλύτερος σύλλογος μιας εγκατάστασης να καταλαμβάνει ετσιθελικά τις λεγόμενες ώρες φιλέτο αφήνοντας στους υπόλοιπους ότι περισσεύει.
 
Σήμερα, 22 του μηνός το μεσημέρι πληροφορήθηκα ότι οι υπεύθυνοι του ΑΟ Ροδόπολης αδιαφορώντας πλήρως για την οδηγία που είχε δοθεί και το πρόγραμμα το οποίο είχε καταρτιστεί για το συγκεκριμένο γήπεδο επέλεξε να ειδοποιήσει τους γονείς και τα παιδιά του σωματείου να προσέλθουν για προπόνηση στο ωράριο 7:00 έως 9:30 απογευματινή ώρα η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα είχε δοθεί στο σωματείο του ABC προσωρινά μιας και τη διεκδικούσαν και οι δύο και ως αντιδημαρχία ήμασταν ακόμα στο επίπεδο της διαβούλευσης για το ποιος τελικά θα πάρει τη συγκεκριμένη ώρα (όλα τα σωματεία γνώριζαν ότι σε περίπτωση διαφωνίας η αλληλοσυγκρουόμενων ωρών τη λύση θα την έδινε η αντιδημαρχία).
 
Σε αυτό το σημείο θεωρώ ότι πρέπει να γίνει γνωστό ότι στη συγκεκριμένη εγκατάσταση ο ΑΣ Ροδόπολης καταλαμβάνει 44ωρες ο ΑΟ Σταματας Volley 15ωρες και το ABC 9ωρες.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα εγώ προσωπικά με τον πρόεδρο του ΑΣ Ροδόπολης του επισήμανα ότι αυτή η συμπεριφορά είναι πέρα και έξω από κάθε λογική και τον κάλεσαν να μην προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια να μην καλέσει δηλαδή γονείς και παιδιά του σωματείου του την ίδια ώρα που το γήπεδο είναι παραχωρημένο έστω και προσωρινά σε άλλο σωματείο.
 
Μου απάντησε ότι "αυτή η ώρα είναι δικιά μου εγώ θα είμαι μέσα στο γήπεδο ήδη από προηγούμενη ώρα και ότι αν έχεις άντερα ελα να με βγάλεις και φέρε και την αστυνομία και πήγαινε με αυτόφωρο".
 
Του εξήγησα ότι με τέτοιες αντιδράσεις και συμπεριφορές θα με αναγκάσει να σφραγίσω την εγκατάσταση διότι δεν μπορώ να ρισκάρω τη σωματική ακεραιότητα παιδιών αθλούμενων γονιών αν βρεθούν στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα για το ίδιο πράγμα και σε τέτοιο κλίμα έντασης και πόλωσης.
Η απάντηση ήτανε "κάνε ότι καταλαβαίνεις εγώ δεν θα βγω από το γήπεδο".
 
Όπως καταλαβαίνει ο καθένας για λόγους ασφαλείας υποχρεώθηκα αφού ενημέρωσα τη δημοτική αρχή να προβώ σε αυτή την κίνηση για τους λόγους που προανέφερα.
 
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα, Πέμπτη 22/9, το Κλειστό Γυμναστήριο Ροδόπολης - Δείτε περισσότερα...
 
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να γίνει σαφές προς όλους και τα δημόσια κτίρια είναι περιουσία του Δήμου και των δημοτών και εμείς καλούμαστε ως δημοτική αρχή και αρμόδια αντιδημαρχία να τα διαχειριστούμε προς όφελος όλων και σε κάθε περίπτωση όχι νομοθετώντας αλλά εφαρμόζοντας τη νομοθεσία.
 
Τέτοιες πρακτικές και τέτοιες νοοτροπίες δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές από κανέναν.
 
Ζητάω συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω του έκτακτου περιστατικού σε κάποιες οικογένειες, προσπάθησα από τη μεριά μου να κάνω ότι μπορώ για να το αποτρέψω, ζήτησα από το γραφείο τύπου του δήμου να εκδώσει σχετική ανακοίνωση σε πραγματικό χρόνο, αλλά και ενημέρωσα εγκαίρως τα δύο συστεγαζόμενα σωματεία που είχανε δραστηριότητα σήμερα στο κλειστό ώστε και εκείνοι με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους γονείς.
Δόγμα της διοίκησης μας και της αντιδημαρχίας αθλητισμού είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου να είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες προς όλα τα παιδιά του Δήμου Διονύσου του ενιαίου καλλικρατικού Δήμου Διονύσου έτσι όπως έχει καταρτιστεί από το 2011 και μετά και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουμε ευνοώντας σωματεία που βρίσκονται στις δημοτικές κοινότητες όπου βρίσκονται τα κλειστά γυμναστήρια έναντι σωματείων τα οποία βρίσκονται σε δημοτικές ενότητες όπου δεν βρίσκονται κλειστά γυμναστήρια, όλα τα παιδιά του δήμου μας έχουν τα ίδια δικαιώματα και δεν υπάρχουν παιδιά πρώτης και δεύτερης ταχύτητας.
 
Κλείνοντας θέλω να καταστήσω σαφές ότι οι Αντιδήμαρχια αθλητισμού και εγώ προσωπικά θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον γιατί δεν τιμούν κανέναν μας.
 
Παναγής Σ. Λουκάτος
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας.