ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων της Ελευσίνας

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων της Ελευσίνας

Ομαλά εξελίχθηκε η διαδικασία στο Πρωτοδικείο Αθηνών όπου κατατέθηκαν οι φάκελοι με τα στοιχεία της συμφωνίας για την εξυγίανση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Η απόφαση αναμένεται σε

2-3 μήνες. Εκπροσωπήθηκαν τασσόμενοι υπέρ της εξυγίανσης, το Δημόσιο η ΟΝΕΧ, οι τράπεζες, 100άδες εργαζόμενοι με φυσική παρουσία, και με επιστολή της η αμερικανική Κρατική Επενδυτική Τράπεζα-DFC που έχει δεσμευθεί για τη συμμετοχή της στην εξυγίανση με 102 εκατ. δολάρια και θα εμπλακεί στο σχέδιο ως οικονομικός πιστωτής.

Το θέμα των ναυπηγείων βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που προωθούν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα. Μάλιστα θα συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις στην προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας στις συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια της αναμενόμενης επίσκεψής του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα ναυπηγεία της Ελευσίνας σύμφωνα με αμερικανικές πηγές θα γίνουν hub των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων για τη ναυτιλία, την ενεργειακή μετάβαση, την ασφάλεια της περιοχής και τον μετασχηματισμό της ευρύτερης περιοχής που έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία.


Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από https://www.protothema.gr/