ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προχωρά η αντιπλημμυρική θωράκιση της Μαγούλας - Ξεκινούν έργα προστασίας στον λόφο του Προφήτη Ηλία

Ένα έργο που δίνει λύση σ΄ ένα υπαρκτό πρόβλημα των υποδομών της Μαγούλας, είναι αυτό που ξεκινά αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ελευσίνας και του Υπουργείου Υποδομών.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες που θα γίνουν θα αφορούν την άρση των καταπτώσεων στον λόφο του Προφήτη Ηλία και στην αντιπλημμυρική προστασία και στην κατασκευή συλλεκτήρα όμβριων στις οδούς Αθ. Διάκου – Πανόρμου – Δυτικής Περιφερειακής Οδού – Νικηταρά.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και έρχεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησαν στην περιοχή οι φυσικές καταστροφές της 15ης Νοεμβρίου 2017 και 27ης Ιουνίου 2018.

Ωστόσο, αν και η σύμβαση είχε υπογραφεί από τον Άνοιξη του 2019, αυτή κινδύνευε να μείνει ως «σχέδιο επί χάρτου», αφού χρειάστηκε η εντατική προσπάθεια του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου, και της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες, η δημοπράτησή του και τελικά η έναρξη του έργου τον Ιούνιο του 2021.

Για το θέμα αυτό, πρόσφατα ο Αργύρης Οικονόμου συναντήθηκε στο Δημαρχείο Ελευσίνας με τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου από το Υπουργείο Υποδομών και τον ανάδοχο του έργου, ώστε να συζητηθούν όλες οι κρίσιμες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του Δήμου, παρίστανται φυσικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Μαυρογιάννης, και οι Μενέλαος Μίχας – Αντιδήμαρχος Μαγούλας- και Σοφία Στάμου – Πρόεδρος ΣΔΚ Μαγούλας, αφού το έργο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.