ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελευσίνα: Στον φάκελο του «Αντώνης Τρίτσης» ένας ηλεκτροκίνητος δημοτικός στόλος και η μελέτη για την κατασκευή κτηρίου Βιβλιοθήκης

Ένας ηλεκτροκίνητος δημοτικός στόλος και η μελέτη για την κατασκευή κτηρίου Βιβλιοθήκης & Πολιτισμού, περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχει υποβάλει μεταξύ άλλων, ο Δήμος Ελευσίνας -και πιο συγκεκριμένα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του- στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Έτσι, ανάμεσα στα άλλα, ο Δήμος κατέθεσε τις εξής προτάσεις προς χρηματοδότηση, στο Υπουργείο Εσωτερικών:

 Πρόταση για Μελέτη Κατασκευής Κτηρίου Πολιτισμού – Βιβλιοθήκης στο Ο.Τ. 41Ε (επί των οδών Στάθη & ανωνύμων πεζοδρόμων) του Δήμου Ελευσίνας. Με συνολικό προϋπολογισμό 693.895,26 €, εκ των οποίων η αίτηση για χρηματοδότηση να αφορά τις 620.000 ευρώ και τα υπόλοιπα να καλύπτονται από ίδιους πόρους.

 Πρόταση για δημιουργία ενός ηλεκτροκίνητου δημοτικού στόλου, με προϋπολογισμό 849.309,01 €, που θα περιλαμβάνει:

- Ένα επιβατικό ηλεκτρικό όχημα 5 θέσεων

- Ένα ηλεκτρικό λεωφορείο 6 θέσεων

- Ένα μικρό ηλεκτροκίνητο τετράκυκλο φορτηγό με υπερκατασκευή “ανατρεπόμενης κιβωτάμαξας”

- Δύο μικρά́ ηλεκτροκίνητα τετράκυκλα φορτηγά́ με υπερκατασκευή “ ανατρεπόμενης κλούβας ”

- Ένα ηλεκτρικό́ σάρωθρο

- Έξι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Για τις νέες αυτές υπό ένταξη προτάσεις, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε σχετικά: «Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” καταθέτοντας αιτήσεις χρηματοδότησης. Η δημιουργία ενός ηλεκτροκίνητου δημοτικού στόλου, θα συμβάλει θετικά στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου. Παράλληλα, επιδιώκουμε να κληρονομήσουμε στις επόμενες γενιές ένα νέο κύτταρο παιδείας και πολιτισμού. Γιατί κάθε πρόταση είναι και μια ευκαιρία για την πόλη μας. Και κάθε ένταξη, μια απόδειξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».