ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας με θέμα “ Ο Λιμενεργάτης στην Ελευσίνα”

Για πρώτη φορά κτιριακή υποδομή του Ο.Λ.Ε. ΑΕ ανοίγει τις πύλες της στο κοινό για πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον Λιμένα Ελευσίνας.

Η Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας, που πραγματοποίησε ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ στο ανακαινισμένο κτήριο στην προβλήτα της πρώην Αμερικανικής Βάσης, εντάσσεται στις δράσεις εξωστρέφειας που διακρίνουν τον Οργανισμό και έχουν ως βασικό στόχο την “συνεργασία και ενότητα όλων των τοπικών φορέων ώστε να έλθει πιο κοντά η κοινωνία της Ελευσίνας με το λιμάνι της πόλης”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στον χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης απευθύνει χαιρετισμό στους επισκέπτες.

Άλλωστε, ο Λιμένας Ελευσίνας είναι άρρηκτα δεμένος με την ιστορία του τόπου και τον μόχθο των κατοίκων του.

Την Έκθεση επιμελήθηκε ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τα ιστορικά αρχεία των Βαγγέλη Τσάκου, οικογένειας Ι. Καλομενίδη “Ελευσινιακή Κληρονομιά”, Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, Ομάδας “Η Γωνιά της Παλιάς Ελευσίνας μας”, Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας “Ο Μιχαήλ Αρχάγγελος”, Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας και του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών Ελευσίνας.

Επισκέπτες στον εσωτερικό χώρο της Έκθεσης.

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για Θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας κ. Ευάγγελος Λίγγος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας κ. Θεόδωρος Κουνελές, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Από πλευράς διοργανωτών χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Γεώργιος Κουμπέτσος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών Ελευσίνας κ. Χρήστος Κατσογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης.

Συγκινητική στιγμή από την κυρία Ευγενία Τσολάκη-Αντωνάρα, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο χαιρετισμός της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας κας Ευγενίας Τσολάκη-Αντωνάρα, η οποία αναφερόμενη σε προσωπικές παιδικές μνήμες παρουσίασε την προστατευτική μαντήλα και την υφασμάτινη ζώνη που φορούσε ο λιμενεργάτης πατέρας της, “όπως και όλοι οι λιμενεργάτες εκείνη την εποχή που εργάζονταν στην Ελευσίνα κουβαλώντας στους ώμους χύδην κάρβουνο και άλλα εμπορεύματα”.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κ. Λεωνίδας Παππάς, η Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας κα Ζωή Στραϊτούρη, ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γ. Τσουκαλάς, εκπρόσωποι του τοπικού και Πειραϊκού Τύπου, κ.α.

Βίντεο με φωτογραφίες της Έκθεσης προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί εξωτερικά του κτηρίου, πλάι στη θάλασσα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Γιορτή των Λιμενεργατών και με παιδιά που ζωγράφισαν στο δάπεδο του προαύλιου χώρου με χρωματιστές κιμωλίες τα 6 σύμβολα της Γραμμικής Β σχηματίζοντας την λέξη ΚΑ-ΡΑ-ΒΙ.

Παιδιά ζωγραφίζουν τα 6 σύμβολα της Γραμμικής Β σχηματίζοντας την λέξη ΚΑ-ΡΑ-ΒΙ.

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας από θαλάσσης ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ελευσίνας διέθεσε πλωτό σωστικό σκάφος.

Η Έκθεση της Ιστορικής Φωτογραφίας θα παραμείνει επισκέψιμη για το κοινό κατόπιν ραντεβού με τον Ο.Λ.Ε. ΑΕ.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με φωτογραφίες της Έκθεσης εδώ

Στιγμιότυπα από την Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας με θέμα “Ο Λιμενεργάτης στην Ελευσίνα”