ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράσεις από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης στο «Θριάσιο» και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας

Αργύρης Οικονόμου: «Είναι η ώρα του Ταμείου Ανάκαμψης και ζητήσαμε από την πολιτική ηγεσία κονδύλια να διατεθούν για δράσεις αναβάθμισης των ιατρικών υποδομών σε Κέντρο Υγείας και Θριάσιο».

Στο Υπουργείο Υγείας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, με προγραμματισμένες διαδοχικές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και την Υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Στις συναντήσεις στα Υπουργεία, βρίσκονταν και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Κώτσηρας, με την ιδιότητα του βουλευτή Δυτικής Αττικής. Στόχος των συναντήσεων του Δημάρχου, ήταν να θέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία του «Θριασίου», αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος πρότεινε:

 Να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό του «Θριάσιου» Νοσοκομείο

 Να εκσυγχρονισθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να προχωρήσει η επέκτασή της με δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

 Να κατασκευαστεί νέο κτήριο Διοίκησης.

 Να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, μέσα από την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Τώρα είναι η στιγμή να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας με 24ωρη λειτουργία και οικογενειακό γιατρό, προκειμένου να ελαφρυνθεί το Θριάσιο και να εξυπηρετούνται οι δημότες μας και από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρέπει να πω, ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ήταν ιδιαίτερα θετικός σ’ αυτό το αίτημα. Θετική αποδοχή, είχε και το αίτημά μας προς την υφυπουργό, να ενισχυθεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας με μονάδα ψυχικής υγείας».

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό κατά τη συζήτηση, στόχος του Υπουργείου είναι να εκταμιεύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των κέντρων υγείας, την αναδιοργάνωση της δομής τους και την επανεκπαίδευση του προσωπικού. Όλα αυτά, ώστε υπάρξει αποτελεσματική φροντίδα πρώτης γραμμής σε στενή αλληλεπίδραση με τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιδίως σε ό,τι αφορά την προσφυγή σε νοσοκομειακή φροντίδα.

Ο Δήμος Ελευσίνας, επιδιώκει να είναι παρών σ’ αυτή την διαδικασία αναβάθμισης των ιατρικών υποδομών της περιοχής.