ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Ελευσίνας: Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα

Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμη Λέκκα.

 

Αργύρης Οικονόμου: «Θα εισηγηθώ στο Δημοτικό μας Συμβούλιο την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας με το ΕΚΠΑ και τον Καθηγητή»

 

 

 

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή αλλά και οι πρόσφατες πυρκαγιές στις όμορες περιοχές, συζητήθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Ελευσίνας, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου.

 

Έτσι σήμερα, στο δημαρχιακό κτήριο επί της Χατζηδάκη, βρέθηκε ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ.  

 

Στη συνάντηση εργασίας, παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Μαγούλας αντίστοιχα, οι κκ Μαυρογιάννης και Μίχας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ι. Παναγιωτούλιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χ. Σεμερτζίδης αλλά και οι διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου.

 

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, αποτύπωσε τις νέες προκλήσεις στη διαχείριση καταστροφών, τη συνθετότητα και πολυπλοκότητα των φαινομένων, την εμφάνιση νέων κινδύνων μετά τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων μηνών.

 

Ειδική αναφορά έγινε και στην πολυπλοκότητα της δημόσιας διοίκησης, αφού για την ίδια περιοχή δράσης «λόγο» έχουν πολλοί φορείς, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός φρεατίων και ρεμάτων, που ο καθαρισμός των φρεατίων «ανήκει» στους Δήμους και των ρεμάτων αντίστοιχα στις Περιφέρειες. Εξυπακούεται, πως ο Δήμος Ελευσίνας θα προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό των φρεατίων.

 

Παράλληλα, όμως, συζητήθηκαν και οι δράσεις τις οποίες μπορεί να αναλάβει ο Δήμος Ελευσίνας – στο πλαίσιο πάντα των δικών του αρμοδιοτήτων – αξιοποιώντας την εξελισσόμενη επιστημονική γνώση και τεχνολογία.  

 

Έτσι μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει προσκληθεί ο Καθηγητής να κάνει μια παρουσίαση των επιστημονικών του θέσεων για να ενημερώσει σχετικά το Σώμα.

 

Ακόμη, ο Δήμαρχος θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμος Ελευσίνας, να προχωρήσει σε Προγραμματική Συμφωνία με τον Καθηγητή και το ΕΚΠΑ, για την τόνωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

 

Όπως δήλωσε ο Αργύρης Οικονόμου «Θα ζητήσω από το Δημοτικό μας Συμβούλιο να συναινέσει στην πρότασή μας για υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας με το ΕΚΠΑ και τον Καθηγητή Ευθύμη Λέκκα. Ο στόχος αυτής της πρότασής μας είναι ένας. Να ενώσουμε δυνάμεις, να ενημερώσουμε τους πολίτες, να αναπτύξουμε καλύτερα αντανακλαστικά πρόληψης και αντιμετώπισης σε δύσκολες καταστάσεις, που όλοι βεβαίως απευχόμαστε».