ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς απετράπη η μεταφορά του πλωτού γερανού Conto στην Βλύχα

Αμέσως μόλις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι επίκειται η μεταφορά του πλωτού γερανού CONTO στην Βλύχα Ελευσίνας, ο Δήμος Ελευσίνας απευθύνθηκε επισήμως στους συναρμόδιους φορείς.

Έτσι, με επιστολές του ο Αργύρης Οικονόμου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αλλά και προς το ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΕ, ζητούσε να ενημερωθεί ο Δήμος επισήμως για το ενδεχόμενο ελλιμενισμού του Conto στην Ελευσίνα.

Παράλληλα, στις εν λόγω επιστολές ο Δήμαρχος καθιστούσε σαφές, πως πρώτον είναι «κόκκινη γραμμή» για τον Δήμο μας ο ελλιμενισμός του επιβλαβούς πλωτού γερανού και άρα δεν πρέπει να καταφτάσει στη Βλύχα και πως, δεύτερον, πρέπει να προγραμματιστούν το γρηγορότερο ενέργειες για την εξυγίανση της περιοχής.

Στο κατεπείγον έγγραφο του Δήμου, απάντησε αυθημερόν ο ΟΛΕ.ν Σύμφωνα με την απάντηση που εστάλη από τον ΌΛΕ στις 27 Αυγούστου, ο Οργανισμός ουδέποτε είχε δώσει έγκριση για ελλιμενισμό του Π/Γ Conto.

Είχαν προηγηθεί οι σοβαρές επιφυλάξεις και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας για την επικινδυνότητα του εν λόγω πλοίου, όταν ερωτήθηκε σχετικά.

Για το θέμα, ο Αργύρης Οικονόμου, τοποθετήθηκε δημοσίως ως εξής:

«Η παγιωμένη κατάσταση των περασμένων ετών ότι η Ελευσίνα αποτελεί την "εύκολη λύση" και η συνακόλουθη αντίληψη ότι ο Δήμος δεν παρεμβαίνει σε τέτοιου είδους ζητήματα, χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια για να αλλάξουν.

Εμείς, όμως, έχουμε επιλέξει να μη μείνουμε θεατές σε ζητήματα που αφορούν στο παραλιακό μέτωπο και τις προοπτικές του».