ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Ελευσίνας: Προχωρά σε ορισμό νομικού για την απομάκρυνση παροπλισμένων πλοίων απο τον Κόλπο της Ελευσίνας

Στον ορισμό νομικού προχωρά ο Δήμος, για τη διαδικασία χειρισμού της υπόθεσης αγκυροβολίας παροπλισμένων πλοίων, στον κόλπο της Ελευσίνας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί μείζονος σημασίας και διαχρονικό θέμα, το οποίο έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν, το Συμβούλιο Επικρατείας.

Μάλιστα, με την υπ. αριθμ. 1081/2007 απόφασή του έκρινε πως ο σχετικός Κανονισμός Λιμένα που επιτρέπει την αγκυροβολία παροπλισμένων πλοίων στην ευρύτερη περιοχή είναι παράνομος κατά το μέρος που δεν προβλέπονται και περιβαλλοντικές ρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δικαστήριο ανέπεμψε την υπόθεση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, προκειμένου να προβεί στην επιβαλλόμενη κατά τον νόμο ενέργεια, δηλαδή την επιβολή απαγόρευσης αγκυροβολίας.

Από πλευράς του, ο Δήμος Ελευσίνας έχουν διενεργηθεί και συνεχίζουν να διενεργούνται όλες οι απαραίτητες κινήσεις, ενώ έχουν αποσταλεί και σχετικές επιστολές, προκειμένου να εφαρμοστεί η σχετική απόφαση και να δρομολογηθούν τα νόμιμα.

Για τους ανωτέρω λόγους, και εξαιτίας της αρνητικής απάντησης από πλευράς Διοίκησης, ο Δήμος καταφεύγει στον χειρισμό της υπόθεσης από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε: "Είναι αναφαίρετη υποχρέωσή μας να δρομολογήσουμε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να γίνουν τα όσα ορίζει ο νόμος σχετικά με τον κόλπο της Ελευσίνας. Και αυτό πράττουμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε με κάθε τρόπο και μέσο. Ο κόλπος της Ελευσίνας δεν είναι νεκροταφείο πλοίων και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Μετά και την απόδοση του παραλιακού μετώπου, οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίησή και "εκμετάλλευσή" του, ώστε να αλλάξει πλήρως η εικόνα του".