ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Ελευσίνας: Φωταγωγήθηκε το μνημείο των 17 δολοφονημένων γυναικών του 2021. Ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας από τον Δήμαρχο, Αργύρη Οικονόμου

Με επιτυχία διεξήχθη η διαδραστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το κίνημα Strong Me, στην οποία και συμμετείχε ενεργά ο Δήμος Ελευσίνας.

Ο Δήμος Ελευσίνας, βρισκόταν ανάμεσα στους 33 Δήμους από όλη την Ελλάδα που ένωσε τη δύναμη και τη φωνή του απέναντι στην έμφυλη βία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Μπούρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Βαγγέλης Λιάκος και πολίτες της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Από τις 18:30 της Τρίτης 8 Μαρτίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στήθηκε –στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ελευσίνας- το μνημείο των 17 δολοφονημένων γυναικών του 2021.

Τα 17 άδεια ζευγάρια παπούτσια που εκτέθηκαν στον χώρο κατέδειξαν με τον πιο συμβολικό τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα και την έκταση της έμφυλης βίας, η οποία στις μέρες μας έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε και διαδικτυακά αλλά και σε live streaming –μέσω οθόνης- στον χώρο του Δημαρχείου Ελευσίνας, ενώ ακούστηκαν τα μηνύματα όλων των εκπροσώπων των Δήμων και των φορέων που συμμετείχαν.

Την αντίστροφη μέτρηση για την ταυτόχρονη φωταγώγηση όλων των μνημείων των Δήμων που συμμετείχαν, έκανε η κυρία Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Φολέγανδρο.

Κατά τη διακαναλική σύνδεση, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Και ο Δήμος Ελευσίνας, στηρίζει τον αγώνα του Strong me για την αντιμετώπιση της πιο ακραίας μορφής έμφυλης βίας ,της Γυναικτονίας. Η σημερινή μέρα, δεν αποτελεί γιορτή αλλά μία αφορμή για να αναλογιστούμε τι πάει λάθος στην κοινωνία μας. Ο δραματικός κατάλογος των δολοφονημένων γυναικών ολοένα και αυξάνεται και έχουμε χρέος, ως άνθρωποι αλλά και ως κοινωνία να δράσουμε. Οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας, στη νέα γενιά, την αγάπη και τον σεβασμό. Τόσο προς τους άνδρες όσο και προς τις γυναίκες.

Κανένα από αυτά τα εγκλήματα δεν ήταν εγκλήματα πάθους ή αγάπης, αλλά δολοφονίες που ως επί το πλείστον στηρίζονταν στα κοινωνικά στερεότυπα που πρέπει να αποβάλλουμε. Είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε την κοινωνία μας, μία κοινωνία με αλτρουϊσμό, ασφάλεια, σεβασμό και αλληλεγγύη από και προς όλους».