ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσημα και με ΦΕΚ η αναστολή χορήγησης αδειών οικοδομής και εργασιών στο Καλυμπάκι

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε και πήρε ΦΕΚ με αριθμό 118/14.3.2022 Τεύχος Δ΄ η αναστολή χορήγησης αδειών οικοδομής και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στη Δημοτική Ενότητα Ελευσίνας του Δήμου Ελευσίνας (περιοχή Καλυμπάκι).

Την απόφαση είχε υπογράψει ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Ταγαράς.

Η συγκεκριμένη απόφαση περί αναστολής χορήγησης αδειών οικοδομής και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην Ελευσίνας δίνει πλέον, οριστική λύση σε πολλά προβλήματα.

Σημειώνεται, πως το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας, με την υπ. αριθμ. 192/30.08.2021 είχε λάβει απόφαση για την παράταση της αναστολής έκδοσης εγκρίσεων δόμησης και αδειών δόμησης στην υπό πολεοδόμηση έκταση της Πολεοδομικής Ενότητας ΠΕ9-ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ Καλυμπάκι του Δήμου Ελευσίνας.

Με την αναστολή έγκρισης οικοδομικών αδειών, δεν ανακόπτεται ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός στην περιοχή του Καλυμπακίου, που είναι ζωτικής σημασίας τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Για την έκβαση αυτή, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε: «Αυτή η Δημοτική Αρχή αλλάζει την παγιωμένη αντίληψη για το παραλιακό μέτωπο, που δεν ήταν άλλη από την υποχώρηση και τη συγκατάβαση. Η συγκεκριμένη απόφαση, πέρα από μια αδιαμφισβήτητη νίκη για την πόλη είναι και μια ακόμη απάντηση, σε όσους διαμήνυαν πως δεν θα επιτευχθεί και έσπευδαν να κατηγορήσουν τη Δημοτική Αρχή περί μη προστασίας της πόλης. Δυστυχώς, γι' αυτούς κι ευτυχώς για την πόλη, διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά. Από την πρώτη μέρα, παραμένουμε πιστοί στη στρατηγική και τον σχεδιασμό μας και δεν αφήνουμε τις εξελίξεις να μας προλαβαίνουν. Ο Δήμος έχει πλέον λόγο και κάνει πράξη πράγματα που κάποτε, όχι μόνο δεν ήταν προτεραιότητα αλλά ούτε καν αυτονόητα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θανάση Μπούρα που στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου μας, τον Υφυπουργό κο Ταγαρά που συμμερίστηκε την αγωνία μας για την περιοχή του Καλυμπακίου, την Τεχνική Υπηρεσία και τον Αντιδήμαρχο, Μαυρογιάννης Αθανάσιος για τη διαχείριση του θέματος, από πλευράς Δήμου».