ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπεγράφη σύμβαση με Τοπογράφο Μηχανικό για επιτάχυνση έργων σε Ελευσίνα και Μαγούλα

Σύμβαση με Τοπογράφο Μηχανικό υπέγραψε ο Δήμος Ελευσίνας, προκειμένου να επιταχυνθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη των έργων σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Η σύμβαση αφορά στη σύνταξη τοπογραφικών αποτυπώσεων, μελετών και διαγραμμάτων, που αποτελεί και τη βάση για την έναρξη των έργων, σε συνεργασία φυσικά, με το εξειδικευμένο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και της Υπηρεσίας Δόμησης.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Δήμος Ελευσίνας έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητα σε περιοχές εντός σχεδίου, τα οποία δεν φέρουν τοπογραφικά διαγράμματα, σύμφωνα με το σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ.

Στο πλαίσιο σύνταξης μελετών για τη διαμόρφωση των εν λόγω χώρων απαιτείται η πλήρης τοπογραφική αποτύπωση των ιδιοκτησιών του Δήμου Ελευσίνας, όπως και των όμορων και έναντι ιδιοκτησιών.

Δεδομένου ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας δεν διαθέτει τον απαραίτητο και εξειδικευμένο εξοπλισμό για την υλοποίηση τοπογραφικών διαγραμμάτων, η σύναψη της εν λόγω σύμβασης αποτελεί κίνηση κομβικής σημασίας για την εξέλιξη των έργων σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Οι χρονοβόρες διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης απαιτούν άμεσα αντανακλαστικά για την επίτευξη των στόχων μας. Μέσω αυτής της σύμβασης και σε αγαστή συνεργασία με την Τεχνική μας Υπηρεσία πρόκειται να «τρέξουν» τα έργα που θέλουμε να δρομολογήσουμε, χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις. Αναμφίβολα, η σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων για τα ακίνητα, ιδιοκτησίας του Δήμου μας, είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτάχυνση των έργων».