ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, την Πέμπτη 7 Απριλίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος, Λεωνίδας Παππάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε., Απόστολος Καμαρινάκης.

Η «ατζέντα» της συζήτησης περιελάμβανε τα μείζονος σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, σε σημεία ευθύνης του Ο.Λ.Ε. στο παραλιακό μέτωπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για τα κάτωθι:

• Απομάκρυνση επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων με άμεσες διαδικασίες από τον ΟΛΕ (Βλύχα & ΦΟΝΙΑΣ). Υπήρξε κοινή θέση Δήμου & Ο.Λ.Ε. για την απορρύπανση της Βλύχας, μέσω του Πράσινου Ταμείου.

• Διαμόρφωση ανταποδοτικών τελών, μέσω Κ.Υ.Α. των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών & Ναυτιλίας για την απόδοσή τους, ως οφείλει η εταιρεία βάσει Νόμου

• Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, βάσει των κοστολογίων του Δήμου, για τα κόστη που ο Δήμος επιβαρύνεται λόγω μη ανταπόκρισης της εταιρείας στις υποχρεώσεις, ως προς την αποκομιδή των σκουπιδιών

• Καθαρισμός και ευπρεπισμός της περιοχής αλλά και επισκευής του οδοστρώματος της παραλιακής Οδού Κανελλοπούλου, με ενίσχυση του φωτισμού και της απαραίτητης σήμανσης και διαχείρισης των βαρέων οχημάτων.

• Ενίσχυση του Λιμεναρχείου με προσωπικό για την επίβλεψη της περιοχής αρμοδιότητας του Ο.Λ.Ε. και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας

Από πλευράς Ο.Λ.Ε. έγινε ενημέρωση πως εκπονείται ένα Master Plan το οποίο θα συζητηθεί με τον Δήμο και οι κατευθύνσεις του θα είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, έγινε σαφής η αρνητική θέση του Δήμου για μεταφορά φυσικού αερίου από τον Κρόνο.

Για τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας σε σχέση με τον Ο.Λ.Ε. είναι γνωστά, όπως γνωστές είναι και οι καθημερινές μας προσπάθειες για να αναλάβει η εταιρεία τις ευθύνες που της αναλογούν. Μετά και την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσία και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Ε. έγινε σαφές πως θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να γίνουν τα δέοντα στην περιοχή αρμοδιότητας της εταιρείας. Ήδη υπήρξε δέσμευση για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, με την οποία και ο Ο.Λ.Ε. θα αναλάβει τα κόστη που του αναλογούν για τις παρεμβάσεις στα σημεία ευθύνης του».