ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελευσίνα: Πρόταση αστικών αναπλάσεων 6,3 εκατ. € υπέβαλε ο Δήμος Ελευσίνας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Υπεβλήθη την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, στη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πρόταση του Δήμου Ελευσίνας με τίτλο: «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας Ευρώπης 2021 – Φάση Β», προϋπολογισμού 6,324,000.00€ (περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%), στο πλαίσιο του άξονα 1.2 - Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού αποθέματος της χώρας και χωροταξική μεταρρύθμιση, μέσω του Προγράμματος Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το παρόν έργο «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021 – Φάση Β» αποτελεί τμήμα της συνολικού έργου που προβλέπεται από τη μελέτη «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021».

Συγκεκριμένα αφορά την ανάπλαση των παρακάτω τμημάτων:

Οδοί εντός του δακτυλίου των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου, Βενιζέλου, Εθν. Αντιστάσεως και Φρ. Φουτρή και εντός του τμήματος νοτίως της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου μεταξύ της Παγκάλου και του αρχαιολογικού χώρου.

Πρόκειται για τις παρακάτω οδούς και τμήματα οδών:

1. Σωτηρίου Γκιόκα

2. Πλούτωνος

3. Χατζιδάκη – Από Μουρίκη έως Βενιζέλου

4. Τραυλού

5. Ι. Αγάθου (νότιο σκέλος) -Τμήματα από την Δήμητρος έως την Βενιζέλου

6. Ι Αγάθου (βόρειο σκέλος) – Από Φουτρή έως Βενιζέλου

7. Κουγιουμτζόγλου – Από Φουτρή έως Βενιζέλου

8. Τσοκάνη – Από Εθν. Αντιστάσεως έως Ι. Αγάθου

9. Άρη Βελουχιώτη - Από Εθν. Αντιστάσεως έως Ι. Αγάθου

10. Χατζηγεωργίου – Από Τραυλού έως Ιερά Οδό

11. Παγκάλου - Από Τραυλού έως Ιερά Οδό

12. Νικολαϊδου – Από Χατζιδάκη έως πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου

13. Δήμητρος – Από Εθν. Αντιστάσεως έως Σ. Γκιόκα

14. Περσεφόνης - Από Εθν. Αντιστάσεως έως Σ. Γκιόκα

15. Πετράκη - Από Εθν. Αντιστάσεως έως Σ. Γκιόκα

16. Σ. Τσόκα - Από Εθν. Αντιστάσεως έως Ηρώων Πολυτεχνείου

17. Σαράφη – Από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Σ. Γκιόκα

18. Σύρμαλη - Από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Σ. Γκιόκα

19. Τζαφέρη - Από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Σ. Γκιόκα

20. Σουκατζίδη

21. Σαμαρτζή

Η πρόταση του Δήμου μας αφορά στην ανάπλαση συνολικού μήκους οδών 5.925μ με αντικατάσταση των υλικών δαπεδόστρωσης και κρασπέδων, την δημιουργία πεζοδρομίων επιφανείας 27.590τ.μ. από 18.275τ.μ. με τη διαπλάτυνση τους, τη δημιουργία παρόδιων χώρων στάθμευσης, την προσθήκη φυτεύσεων, τη φύτευση 290 μεγάλων δέντρων, την δημιουργία 112 parklets, την εγκατάσταση οδοφωτισμού και αστικού εξοπλισμού κατασκευασμένου με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τη δημιουργία ραμπών για την ενίσχυση της προσβασιμότητας και την ασφαλέστερη κίνηση των πεζών.