ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελευσίνα: Πάρε μέρος στο εργαστήριο χορού με τον σπουδαίο Ισπανό χορογράφο Jesú Rubio Gamo

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο καλλιτεχνικός οργανισμός DAN.C.CE UNITIVA και το ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves σας προσκαλούν σε ένα διαδικτυακό εργαστήριο χορού με τον σπουδαίο Ισπανό χορογράφο Jesús Rubio Gamo, που θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα έχουν και τη δυνατότητα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, για να βρεθούν επί σκηνής στο Gran Bolero, την παράσταση που σηματοδοτεί και την τελετή λήξης του Spring Forward, λαμβάνοντας μέρος στις πρόβες του έργου, στις 29 και 30 Απριλίου, αλλά και στην επίσημη παρουσίαση τού, στη 1 Μαΐου, στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 13/04, στις 16.00: https://bit.ly/3raNAbX

Η σημαντικότερη διεθνής συνάντηση για τον σύγχρονο χορό, το Spring Forward, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 28 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θα ρίξει αυλαία την 1η Μαΐου με την παράσταση Gran Bolero του Ισπανού χορογράφου Jesús Rubio Gamo, ενός από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες που έχει αναδείξει η διοργάνωση.

To Grand Bolero θα παρουσιαστεί σε μία εκδοχή 12 χορευτών από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, σε συνεργασία με ερμηνευτές από την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και την ευρύτερη περιοχή, που θα επιλεγούν από τον χορογράφο σε συνέχεια του διαδικτυακού εργαστηρίου. “Ελάτε να περπατήσουμε, να χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε μαζί.

Να παίξουμε με το βάρος του σώματος μας και να δουλέψουμε τρόπους στο πώς να φροντίζουμε άλλα σώματα.” – Jesús Rubio Gamo Στο πλαίσιο αυτό, ο Jesús Rubio Gamo θα μοιραστεί με τους ενδιαφερόμενους, στο διαδικτυακό εργαστήριο μερικές από τις αρχές που οδήγησαν στη σύνθεση του Gran Bolero. Μετά το εργαστήριο, κατόπιν επιλογής, κάποιοι από τους συμμετέχοντες θα εργαστούν σε μια σύντομη ενότητα της παράστασης, που θα παρουσιαστεί την 1η Μαΐου στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον σπουδαίο Ισπανό χορογράφο Jesús Rubio Gamo θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 18:00, στον κήπο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Ελευσίνας, παρουσία εκπροσώπων της διοργάνωσης. 2 Λίγα λόγια το έργο: Το Grand Bolero είναι μια συμπαραγωγή δύο από τα πιο σημαντικά κέντρα χορού στην Ισπανία, το Madrilenian Teatros del Canal και το Mercat de les Flors στη Βαρκελώνη. Το έργο μας φέρνει σε μια νέα διάσταση της διάσημης σύνθεσης του Ravel.

Σε αυτή τη χορογραφία έξι χορευτές από τη Μαδρίτη και έξι χορευτές από τη Βαρκελώνη χορεύουν με αφοσίωση, επαναπροσδιορίζοντας τη μουσική παρτιτούρα που συνέθεσε ο Ραβέλ το 1928 ως ορχηστρικό αντίγραφο ενός παραδοσιακού ισπανικού χορού.

Το Grand Bolero είναι ένα έργο για την προσπάθεια και την ευχαρίστηση της αντίστασης. Μια επίμονη χορογραφία για τη λεπτή γραμμή που χωρίζει την απόλαυση από την εξάντληση, ένας χορός που γιορτάζει τον χρόνο και τον χώρο που μοιραζόμαστε.

Πληροφορίες:

• Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλες τις ηλικίες. Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία στην τέχνη του χορού.

• Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα

• Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου: 28/04 και 29/04

• Διάρκεια: 2 ώρες ημερησίως

• Σε περίπτωση επιλογής για συμμετοχή στην παράσταση, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι για τεχνική πρόβα στο θέατρο στις 29/04 και 30/04. (Η ώρα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα)

• Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

• Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών

• Ημερομηνία διεξαγωγής παράστασης: 1/05

Σημείωση: Μερικοί από τους επαγγελματίες Ισπανούς χορευτές του Grand Bolero εμφανίζονται γuμνοί. Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών.