ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΒΑΚ

Ο Δήμος Ελευσίνας διοργανώνει την 1η Θεματική Διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στις 19:00. Η διαβούλευση θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Για Συμμετοχή από τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας

Κάντε κλικ εδώ για να συμμετάσχετε στη σύσκεψη

 

Ο Δήμος Ελευσίνας, εφαρμόζοντας τις εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες για προώθηση βιώσιμων αστικών μεταφορών, προχωράει στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα προδιαγράψει το μελλοντικό σύστημα μετακινήσεων της πόλης μας.

Θεμελιώδης στόχος του ΣΒΑΚ είναι να διαμορφώσει ένα σύστημα που από τη μία θέτει στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης (πεζή και ποδήλατο) και από την άλλη να περιορίσει την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται ένα αστικό περιβάλλον απαλλαγμένο από οχλήσεις και ρύπους που προέρχονται από τις μεταφορές και φιλικότερο προς τον άνθρωπό, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την παρεχόμενη ποιότητα ζωής.

Ο Δήμος Ελευσίνας, θέλοντας να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, επιθυμεί την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, τόσο μέσω των θεματικών διαβουλεύσεων με τη μορφή εργαστηρίων που θα διοργανωθούν όσο και των διαδικτυακών ερευνών που θα πραγματοποιηθούν, ώστε το περιεχόμενο του ΣΒΑΚ να αποτελέσει προϊόν συμμετοχικών διαδικασιών που λαμβάνουν υπόψη το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας.

Το ερωτηματολόγιο για την τοποθέτησή σας σχετικά με την αστική κινητικότητα στο Δήμο μας το οποίο θα σας προετοιμάσει και για την 1η Διαβούλευση, μπορείτε να το βρείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμό :


https://forms.gle/awiSacZCg91FRhXj8

 

ΣΥΝ/ΝΟ:ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΒΑΚ