ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Θανάση Μπούρα, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά

Τη Βουλή επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Θανάση Μπούρα, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Μαγούλας, Μενέλαος Μίχας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το μείζον θέμα και πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ελευσίνας που αφορά στην αναδάσωση του Λόφου του Προφήτη Ηλία, στη Μαγούλα.

Μετά από διαρκείς ενέργειες της Δημοτικής Αρχής απεστάλη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η μελέτη επικαιροποίησης προϋπολογισμού και το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την αναδάσωση του λόφου «Προφήτη Ηλία».

Από πλευράς Δημάρχου κατέστη σαφής η ανάγκη ένταξης της μελέτης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΥΠΕΝ, με τον Υφυπουργό να δεσμεύεται πως το αίτημα θα ικανοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η αναδάσωση του λόφου αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου, ενώ στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί εθελοντικές δράσεις δενδροφύτευσης, οι οποίες δεν απέδωσαν.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η αναδάσωση του λόφου του Προφήτη Ηλία απασχολεί –δικαίως- τους πολίτες, όχι μόνο της Μαγούλας αλλά και ολόκληρου του Δήμου. Είναι μία ενέργεια που θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή και εντάσσεται στον συνολικότερο προγραμματισμό και σχεδιασμό μας για την ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς του Δήμου. Μετά και τη δέσμευση του Υφυπουργού για την ικανοποίηση του αιτήματός μας, αναμένουμε τις επόμενες ενέργειες και την αναγκαία συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να φέρουμε σε πέρας ένα ακόμη αίτημα ετών».