ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση Ελευσίνας - Μαγούλας

Παρόντες ο Υπουργός & ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών

Ευρεία σύσκεψη, στο Δημαρχείο Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου, υπό τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, παρουσία του Υπουργού & Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη & Βαγγέλη Τουρνά αντίστοιχα, καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Παππάς & Μενέλαος Μίχας, ο Πρόεδρος του ΣΔΚ Ελευσίνας Γιάννης Γιαννίκος, ο πρώην διευθυντής του ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, η Πρόεδρος των Εθελοντών Θριασίου Πεδίου Μαρία Βασιλείου, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου Ελευσίνας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ο Δήμος μας έχει ανταπεξέλθει στη συμβατή του υποχρέωση που είναι η εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης. Για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειάς μας αλλά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών χρειαζόμαστε την εκπόνηση και του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης τεχνολογικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ) και για την υλοποίησή του η συνεργασία μας είναι αναγκαία. Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα, το οποίο απασχολεί αυτήν τη Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της είναι η απορρύπανση της ΠΥΡΚΑΛ και τολμώ να πω πως αυτήν τη στιγμή γίνεται μία υπεράνθρωπη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση», ενώ εκτενή αναφορά έκανε και για τα αντιπλημμυρικά έργα τονίζοντας:

«Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα θωράκισης του Δήμου μας. Έχετε βρεθεί στον Σαρανταπόταμο και διαπιστώσατε και οι ίδιοι το πρόβλημα. Η ανάγκη για εξεύρεση πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών θα συμβάλλει καθοριστικά όχι απλώς στην αποψίλωση της περιοχής αλλά και σε δραστικές παρεμβάσεις και τη δρομολόγηση όλων των απαραίτητων διανοίξεων αγροτικών δρόμων. Σήμερα, ζητάμε από εσάς την αρωγή σε όλα τα παραπάνω, όχι μόνο με επιχορηγήσεις αλλά με ενίσχυση του Δήμου μας από εξειδικευμένο προσωπικό, μηχανήματα και φυσικά, την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στα έργα που εκτελούνται».

Από πλευράς Υπουργού & Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη & Βαγγέλη Τουρνά αναφέρθηκαν: «Έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές την πόλη σας, μία ευάλωτη πόλη ως προς τα ζητήματα που αναφέρατε, τα οποία είναι και πολύ σοβαρά. Από εμάς, η στήριξη στην προσπάθεια και τον αγώνα που καταβάλλετε είναι δεδομένη», ενώ ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να συνδράμουμε στο έργο που κάνετε για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα. Παραμένουμε σε στενή συνεργασία προκειμένου να παρέμβουμε σε οτιδήποτε χρειαστείτε».