ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Θερινή Κατασκήνωση 2022 του Δήμου Ελευσίνας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Θερινή Κατασκήνωση 2022!

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας και το Θεμέλιο Lab ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους από 6 έως 12 ετών!

Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στη διάρκεια της θερινής κατασκήνωσης βασίζονται σε 6 Θεματικές Ενότητες:

• Παιχνίδια ομαδικών αποστολών περιπέτειας & έρευνας (σε πρότυπα προσκόπων)

• Αθλητισμός - εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών/υγείας & διατροφής

• Εφαρμογές STEM

• Φυσικές επιστήμες

• Μουσικοκινητική - χορωδία

• Εικαστικές τέχνες - θεατρολογία

Όλες οι παραπάνω θεματικές, στοχεύουν στην ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, την όξυνση του νου, την τήρηση κανόνων μέσω δράσεων βιωματικού χαρακτήρα.

Στη διάρκεια της 1ης ημέρας οι μαθητές θα χωριστούν σε (ηλικιακές) ομάδες οι οποίες θα αποτελούν και την ομάδα τους ως τη λήξη του προγράμματος.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους, θα ξεναγούνται στους βασικούς χώρους της δομής (σχολείου) καθώς και μέσω παιχνιδιού θα μαθαίνουν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Η ασφάλειά τους είναι το πρωτεύον ζήτημα για εμάς και γι’ αυτό το λόγο κατά την 1η ημέρα παρουσίας τους θα εκπαιδευτούν πώς να ανταποκρίνονται σε έκτακτες περιπτώσεις (όπως σεισμός, πυρκαγιά).

Σε κάθε δομή, θα υπάρχει τουλάχιστον ένας εκπαιδευτής με γνώσεις α’ βοηθειών. Ωράριο Θερινής Κατασκήνωσης:

• 8.30-14.30

*Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προσέρχονται από τις 08:00 και να αποχωρούν έως και τις 15:00.

Οι αιτήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε ηλεκτρονικά https://bit.ly/3x7ctaW είτε με φυσική παρουσία στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (Παγκάλου & Κίμωνος 11, Α όροφος - τηλ. επικοινωνίας 2105565606/607) Συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε (ηλεκτρονικά) στη σελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας, είτε δια ζώσης στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (Παγκάλου & Κίμωνος 11, Α όροφος).