ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ψηφίστηκε η επιχορήγηση Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων από τον Δήμο Ελευσίνας

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ετήσια επιχορήγηση των Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων της Ελευσίνας & της Μαγούλας.

Τα Σωματεία και οι Σύλλογοι είναι ζωντανά στοιχεία του Δήμου μας, προσφέρουν και διαπαιδαγωγούν την νεολαία και ο Δήμος Ελευσίνας, κάθε χρόνο, συμβάλλει στο σπουδαίο έργο που διαχρονικά επιτελούν.

Η προσπάθεια όμως, της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη των Συλλόγων της Ελευσίνας και της Μαγούλας, δεν περιορίζεται στις ετήσιες επιχορηγήσεις.

Σχετικά με τους Αθλητικούς Συλλόγους, η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση των δύο παρκέ μπάσκετ, έχει πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης των σταδίων και αντικατάσταση του πλαστικού τάπητα στο βοηθητικό γήπεδο στο Ο.Τ. 258, ενώ αναμένεται η υπογραφής της σύμβασης για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο «Κοσμάς Παπανικολάου».

Από πλευράς του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Θα υπάρξει μία ολοκληρωμένη και συντονισμένη δουλειά. Θα οριστεί συγκεκριμένος υπάλληλος από την οικονομική διεύθυνση, από την οποία και θα αποσταλεί ειδική φόρμα συλλογής-επικαιροποίησης των στοιχείων των φορέων, θα συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία και θα ελεγχθούν από τη διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να πάρουν τον δρόμο της οικονομικής επιτροπής. Με αυτή τη διαδικασία αποφεύγουμε λάθη του παρελθόντος και δημιουργούμε μία βάση δεδομένων – μητρώο συλλόγων, τα οποία θα παραμείνουν στην υπηρεσία και κάθε φορά θα επικαιροποιούνται».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «ο Δήμος Ελευσίνας, ανήκει συνειδητά στους Δήμους που επιχορηγούν Σωματεία και Συλλόγους, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Φέτος, κάνουμε πράξη και μία ακόμη προεκλογική μας δέσμευση για τη δημιουργία δια παραταξιακής επιτροπής για τις επιχορηγήσεις. Φυσικά, υπάρχουν ακόμη δύο εκκρεμότητες για τις οποίες και αναμένουμε θετική έκβαση. Η μία αφορά στη δέσμευσή μας για γήπεδο στην Μαγούλα και η άλλη για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού».