ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή Δημάρχου Ελευσίνας στην Υπουργό Παιδείας για ανάκληση της απόφαση μεταφοράς των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας, στο Γυμνάσιο Μάνδρας

Στις 4 Ιουλίου και αφού είχε προηγηθεί επικοινωνία και συναντήσεις με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με την απόφαση μεταφοράς των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας, στο Γυμνάσιο Μάνδρας.

Από πλευράς Δημάρχου Ελευσίνας εκφράστηκε τόσο προς τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και στην Υπουργό Παιδείας, η αντίθεση προς αυτήν την απόφαση, για πρακτικούς, πρωτίστως, λόγους.

Όπως αναφέρει και η επιστολή, η απόσταση που χωρίζει το 3ου Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας από το 1ο Γυμνάσιο Ελευσίνας είναι μόλις 1 χιλιόμετρο, ενώ η αντίστοιχη που χωρίζει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας με το 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας είναι 5 χιλιόμετρα.

Επιπλέον δεν υπάρχει ασφαλής μετακίνηση των παιδιών στο 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας, μιας και η Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας – Θήβας που καλούνται να διασχίσουν τα παιδιά, είναι επικίνδυνημ λόγω των βαρέων οχημάτων που διέρχονται.

Ταυτόχρονα, η συγκοινωνία δεν εξυπηρετεί την ομαλή μεταφορά των παιδιών ανάμεσα στα δύο Σχολεία του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Όπως μάλιστα, τόνισε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα στον Δήμο μας, που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των γονέων και μαθητών. Χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους, για την φετινή χρονιά, πάρθηκε η απόφαση οι μαθήτριες και οι μαθητές που αποφοιτούν από την ΣΤ Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας Ειδυλλίας να φοιτήσουν σε Σχολική Μονάδα της Μάνδρας, αντί της Ελευσίνας, όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ευκόλως εννοούμενο ότι δεν συμφωνούμε με αυτήν την απόφαση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί κανέναν, πολλώ δε μάλλον τους μαθητές. Για τον λόγο αυτό, ήρθα άμεσα σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκφράζοντάς του την αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή, όπως ακριβώς έπραξα και προς την αρμόδια Υπουργό».