ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Ελευσίνα ο κύκλος των Workshops της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου»

Στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε το workshop της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ, την Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Alt

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, οι Δήμαρχοι Φυλής Χρ. Παππούς, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χ. Στάθης, Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χ. Αλεξανδράτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» Ν. Παπαγεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι Φυλής Α. Σχίζας, Ελευσίνας Μ. Μίχας, Μάνδρας – Ειδυλλίας Π. Κολοβέτσιος, Σ. Αργυρίου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Α. Μπότσης, ο Γεν. Γραμματέας Δήμου Ελευσίνας Γ. Παναγιωτούλιας, ο Γεν. Γραμματέας Δήμου Ασπροπύργου Ευστ. Ρεστέμης, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Βιλίων Κ. Μακρυνόρης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ. Παπαμανώλης – Ντόζας, ο πολιτευτής και τ. Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Ανδρ. Τσώκος, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κ.α.

Ο Περιφερειάρχης, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε για τις δυνατότητες και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Δυτική Αττική, αλλά και την πορεία υλοποίησης έργων που γίνονται με χρηματοδότηση μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020. Αξίζει να αναφερθεί πως τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Ελευσίνας έχει καταθέσει πλήθος προτάσεων για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί στο σύνολό τους.

Έτσι λοιπόν, και αναφορικά με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Ελευσίνας επεξεργάζεται σειρά προτάσεων που θα καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα των αναγκών του και εντάσσονται στους άξονες του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, της παιδείας και της κοινωνικής πολιτικής, του αθλητισμού, της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης, της τεχνικής και διοικητικής ικανότητας του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Πλέον μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας προετοιμαζόμαστε με μελέτες και προτάσεις, ωριμάζουμε έργα και επιδιώκουμε να ωφεληθεί και ο Δήμος μας από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα. Η αρχή έγινε με το «Αντώνης Τρίτσης» όπου ο Δήμος μας κατέθεσε 8 προτάσεις καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών και λειτουργιών της Υπηρεσίας μας. Γι αυτή μας την προσπάθεια ανταμειφθήκαμε και ήδη έχουμε τις πρώτες εγκρίσεις στις προτάσεις μας, με αυτές να εκτείνονται σε έργα αναβάθμισης, της ποιότητας της ζωής μας, νέων τεχνολογιών, περιβάλλοντος και παιδείας. Το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο, που έχει κατά το παρελθόν, αποτελέσει εργαλείο για μεγάλες παρεμβάσεις και πρόοδο στις τοπικές κοινωνίες, μπορεί να αποτελέσει το βασικό όχημα ανάπτυξης της πόλης μας, μιας πόλης που το 2023 θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα, μετασχηματίζοντας την σε πιο έξυπνη και ακόμα περισσότερο λειτουργική. Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζω τις ανακοινώσεις για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και πιστεύω το συντομότερο να πραγματοποιηθούν».