ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διπλό και πλούσιο κοινωνικό καλάθι στήριξης προσφέρει ο Δήμος Φυλής σε 1622 δημότες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από χθες η τακτική διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φυλής προς τις οικονομικά ευπαθείς οικογένειες.

«Λόγω της έξαρσης της νέας μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ  αποφασίσαμε, σε αυτή τη διανομή, εκτός από τα τρόφιμα του Ιουλίου να δώσουμε προκαταβολικά και τα τρόφιμα για τον μήνα Αύγουστο, ώστε να μην εκθέσουμε τους δικαιούχους μας σε επιπλέον κινδύνους» υπογραμμίζει ο Αναπληρωτής Δημάρχου άσκησης και σχεδιασμού Κοινωνικών Πολιτικών Γιώργος Αντωνόπουλος.

«Σε αυτή τη διανομή η Κοινωνική Υπηρεσία στηρίζει 931 οικογένειες που αντιστοιχούν σε 1622 άτομα. Οι δικαιούχοι δυστυχώς αυξάνονται διαρκώς όμως η Υπηρεσία μας με εντατική δουλειά και τον απαραίτητο σχεδιασμό δεν αφήνει κανένα δημότη αβοήθητο. Έτσι θα συνεχίζουμε» διαβεβαιώνει ο Γιώργος Αντωνόπουλος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος εκτός από τα τρόφιμα της τακτικής διανομής που είναι ζάχαρη, γάλα μακαρόνια, ντοματάκι, ρύζι, φακές, φασόλια αλεύρι και λάδι θα πάρουν ακόμη μια συσκευασία παγωτού ενός κιλού, κριθαροκουλούρες, έτοιμες σάλτσες ντομάτας και πέστο βασιλικού, ένα κιλό τορτελίνια τυριού, κατεψυγμένα sticks κρέατος, κατεψυγμένα κεφτεδάκια σε συσκευασία του ενός κιλού, φρέσκιες ντομάτες και μπαγκέτες ψωμιού. Επιπλέον αυτών οι πολύτεκνες οικογένειες θα πάρουν και από 5 κιλά νωπό κρέας.

«Σε αυτή τη διανομή εκτός από τα 9 είδη που προσφέρουμε με δαπάνη του Δήμου Φυλής, έχουμε εξασφαλίσει από χορηγίες και συνεργασίες άλλα 9 είδη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Ευχαριστούμε τους χορηγούς που στηρίζουν το έργο μας και ιδιαιτέρως την μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε για την προσφορά της» υπογραμμίζει ο Γιώργος Αντωνόπουλος.

Η διανομή θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα  και γίνεται με την αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων προστασίας για τη μη διασπορά του covid 19. Οι δικαιούχοι προσέρχονται ένας ένας κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και αφού τους γίνει θερμομέτηση παραλαμβάνουν τα τρόφιμα.