ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμπαράσταση στους πυρόπληκτους από τα Σωματεία - Φορείς του Δήμου Φυλής - Συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 Νοεμβρίου

ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ – ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΜΑΣ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ
ΩΣ ΕΔΩ!
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Τα Σωματεία και οι Φορείς του Δήμου Φυλής που υπογράφουμε το παρόν κείμενο δηλώνουνε την αμέριστη υποστήριξή μας στους πυρόπληκτους της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, στους υπόλοιπους πυρόπληκτους της Αττικής, της Βόρειας Εύβοιας, όλης της Ελλάδας, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 6 Νοέμβρη στο Σύνταγμα.
Ο αγώνας τους, είναι και δικός μας. Ο λαός του Δήμου Φυλής γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να βρίσκεται σε απειλή η ζωή και η περιουσία μας λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας από φυσικές καταστροφές.
Δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με το «μαύρο» τοπίο της φωτιάς, ούτε με το «καφέ» της πλημμύρας!
Πριν περίπου δύο μήνες, χάσαμε και πάλι ένα μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της περιοχής, ένα ακόμα πνεύμονα πρασίνου για όλη την Αττική, με τις μεγάλες πυρκαγιές στους πρόποδες της Πάρνηθας, καθώς και μέρος του Ποικίλου όρους στα σύνορα με τον όμορο Δήμο της Πετρούπολης. Βρεθήκαμε με ΜΗΔΕΝ δασεργάτες στο Δασαρχείο της Πάρνηθας, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει κανένας καθαρισμός του δάσους και άλλες αναγκαίες εργασίες μέσα σε αυτό. Βρεθήκαμε με πενιχρή χρηματοδότηση για διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων. Βρεθήκαμε με υποστελεχωμένη την πυροσβεστική και με μέσα απαρχαιωμένα ή ελλιπώς συντηρημένα.
Τώρα έχουμε μπροστά μας το χειμώνα. Ήδη ζήσαμε το εφιάλτη με τον «Μπάλο» πριν κάποιες μέρες.
Με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης με τις αναγκαίες διευθετήσεις των ρεμάτων της περιοχής.Πολύ περισσότερο που τα όποια αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι αποσπασματικά με αποτέλεσμα να μη λύνουν το πρόβλημα αλλά να το μεταφέρουν σε μια άλλη περιοχή του δικού μας Δήμου ή σε γειτονικούς Δήμους.
Με ευθύνες διαχρονικές, γινόμαστε για πολλά χρόνια στο ίδιο έργο θεατές!
Είμαστε αυτοί που πριν 22 χρόνια θρηνήσαμε δικούς μας ανθρώπους από το σεισμό της Πάρνηθας εξαιτίας απουσίας αντισεισμικών μέτρων προστασίας.
Είμαστε αυτοί που το 2007 είδαμε το φυσικό πλούτο της Πάρνηθας να γίνεται και πάλι στάχτη.
Είμαστε αυτοί που σε κάθε βροχή φοβόμαστε να μετακινηθούμε στους δρόμους της πόλης μας γιατί μετατρέπονται σε χειμάρρους.
Είμαστε αυτοί που στο πρόσφατο σεισμό του 2019 είδαμε σπίτια και σχολικές μονάδες του Δήμου μας να έχουν υποστεί ζημιές.
Βγαίνουμε στο δρόμο και συμπορευόμαστε διεκδικώντας αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς για τους πληγέντες, αλλά ταυτόχρονα διεκδικούμε ουσιαστικά έργα και μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας. Θύματα και πληγέντες από φυσικές καταστροφές θα συνεχίσουμε να έχουμε, αν τώρα δεν σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος τα αναγκαία έργα και μέτρα πρόληψης και προστασίας.
Διεκδικούμε:
Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες των τελευταίων ετών στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί.
Τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα μπροστά στο χειμώνα για να μην έχουμε νέες καταστροφές. Να καθαριστούν τα ρέματα και τα φρεάτια, να φτιαχτούν επιπλέον δεξαμενές ανάσχεσης υδάτων στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας.
Η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής να ενταχτεί στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού επίπεδο Αττικής, κι όχι να κουκουλωθεί με έργα - «μπαλώματα» που αντί να λύνουν, οξύνουν ή μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλη περιοχή.
Να γίνει τώρα αντισεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτίρια και ιδιαίτερα στα σχολεία. Αντισεισμικός έλεγχος να γίνει στους μεγάλους χώρους δουλειάς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για να μην ξαναζήσουμε ΡΙΚΟΜΕΞ και ΦΑΡΑΝ.
Να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό, μόνιμα και σταθερά, όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της καταστροφής όπως το Δασαρχείο, η Πυροσβεστική και άλλα.
ΟΛΟΙ στο ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνων Επιτροπές, Σωματεία και Φορείς από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.
ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Νοέμβρη στις 12μ στο Σύνταγμα.
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Σωματείο οικοδόμων Αθήνας παράρτημα Μενιδίου - Φυλής
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του Δήμου Φυλής
Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων(μέλος ΟΓΕ)
Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (μέλος ΟΓΕ)
Σύλλογος ΕΒΕ Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου