ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε ημερίδα του ΑΣΔΑ ο Δ. Φυλής – Εξασφαλίζει πρόσθετη πηγή χρηματοδότησης

Το πλαίσιο για τον συνολικό Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Δυτικής Αθήνας με χρονικό ορίζοντα το έτος 2030, παρουσιάστηκε σε ημερίδα με τίτλο “Ανθεκτική Δυτική Αθήνα 2030” που διοργάνωσε ο ΑΣΔΑ τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, με την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Φυλής ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα και Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιώργο Αντωνόπουλο και τους Ειδικούς Συνεργάτες του Δημάρχου, Γιάννη Λιάκο, Μαρίνα Νικολοπούλου και Σπυριδούλα Ζάχαρη.

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης με αντικείμενο τη διαμόρφωση στρατηγικής χωρικής ανάπτυξης, εστιάζοντας κυρίως στο σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Δυτικής Αθήνας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-27.

Στην ημερίδα ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η συμμετοχή του Δήμου Φυλής στην “Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Δυτικής Αθήνας 2021-27”. Η συμμετοχή του Δήμου Φυλής ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού που εξασφαλίζουν για το Δήμο μια πρόσθετη πηγή χρηματοδότησης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-27.

Την έναρξη της Ημερίδας κήρυξε ο Δήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Παχατουρίδης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στη 1η Θεματική Ενότητα της ημερίδας με αντικείμενο τις Αναπτυξιακές Προοπτικές της Χώρας και της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Αττικής, αναλύθηκε το Εθνικό Αναπτυξιακό Πλαίσιο (ΕΣΠΑ 2021-27, ΕΛΛΑΔΑ 2.0 κλπ.), το νέο προτεινόμενο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική 2021-27» αλλά και το εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ).

 

Στη 2η Θεματική Ενότητα με αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Δυτικής Αθήνας 2014-2020 παρουσιάστηκε η πρόοδος υλοποίησης της επένδυσης καθώς και καλές πρακτικές που αναδείχθηκαν.

Τέλος, στη 3η Θεματική Ενότητα παρουσιάστηκε το Πλαίσιο Σχεδιασμού, Διαβούλευσης και το Περιεχόμενο της Αναπτυξιακής και Χωρικής Στρατηγικής της ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας 2021- 2027.