ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΦΩΤΟ - Φυλή: Με χαρά και αισιοδοξία έκοψε την βασιλόπιτά της η μεγάλη οικογένεια του «ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΟΥ»

Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του για το 2022, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού ο Παραδοσιακός, Λαογραφικός Σύλλογος του Δήμου Φυλής «Χοροδρώμενο».

Για την αποφυγή του συνωστισμού, σε τρείς διαφορετικές εκδηλώσεις  -σε διαφορετική ώρα και ημέρα-  το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, τα 200 και πλέον μέλη του συλλόγου αντάλλαξαν ευχές και έκαναν αισιόδοξα σχέδια για το καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και χαρά, υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά του συλλόγου στον πολιτισμό, δεσμεύτηκε να συνοδεύσει το καλοκαίρι τα χορευτικά στη Σύρο όπου θα εκπροσωπήσουν τη Φυλή σε μεγάλη εκδήλωση και δήλωσε πως θα είναι δίπλα στο σύλλογο για την υλοποίηση του οράματός του που αφορά στην ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Φυλής.

Ο πρόεδρος και δάσκαλος παραδοσιακών χορών του συλλόγου Παναγιώτης Παπανικολάου, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ευχήθηκε το 2022, να είναι η χρονιά» που θα ξαναπάρουμε πίσω της ζωές μας και θα πιαστούμε πάλι χέρι χέρι και πετώντας τις μάσκες θα χορέψουμε ξανά σαν μια μεγάλη παρέα όπως παλιά». Ο Παναγιώτης Παπανικολάου αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στη στήριξη του  Δημάρχου Φυλής στο σύλλογο υπογραμμίζοντας «το Χοροδρώμενο οφείλει κατά πολύ την ύπαρξη και τη ραγδαία ανάπτυξή του στο Χρήστο Παππού που με την σθεναρή στήριξή του έδωσε δυνατή ώθηση στο σύλλογο.

Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Φανούριος. Κομμάτι έκοψαν και ευχήθηκαν

ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα ύδρευσης και φωτισμού Μαρίνος Σαρλάς, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμμύδας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Έφη Μαθωναίου, Ειρήνη Μάτσου, Δημήτρης Μανωλόπουλος και  Βικτωρία Χρονοπούλου.

 

Στις τρεις εκδηλώσεις συμμετείχαν μέλη από τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών, από τα τμήματα ενηλίκων παραδοσιακών και λαϊκών χορών και οι μαθητές της φωνητικής. Οι τρεις τυχεροί που βρήκαν φλουρί θα πάρουν από μια εικόνα.