ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύσκεψη για την προετοιμασία λειτουργίας του Ειδικού Γυμνασίου Δήμου Φυλής

Διαδικαστικά θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου, από το επόμενο σχολικό έτος, συζήτησαν, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, ο Διευθυντής Αθανάσιος Νικολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας και ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας. Επιπλέον συμμετείχαν η νέα Διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου, ο Προϊστάμενος του Κέντρου Συμβουλευτικής Δυτικής Αττικής και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Υπήρξε σχετική ενημέρωση για τη στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και για τις αναμενόμενες εγγραφές μαθητών για το νέο σχολικό έτος 2022-23, τόσο από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου όσο και από αντίστοιχα σχολεία όμορων Δήμων. Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του νέου σχολείου, αρμοδιότητα που ασκεί η ΑΕ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (πρώην ΟΣΚ).

Εκ μέρους του Δήμου Φυλής οι αντιδήμαρχοι μετέφεραν την έμπρακτη βούληση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού για την άρτια και ολοκληρωμένη έναρξη λειτουργίας του νέου ειδικού Γυμνασίου και παράλληλα από τον Αθανάσιο Σχίζα υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες ολοκλήρωσης τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου (διαμόρφωση οδών, πεζοδρομίων κ.λπ.). Από το Νίκο Χατζητρακόσια υπήρξε ανάλογη ενημέρωση για τη δυνατότητα κάλυψης των επιπλέον αναγκών σε εξοπλισμό, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το νέο σχολείο.