ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δρομολογήθηκε στο Υπουργείo Ανάπτυξης η ανέγερση Φοιτητούπολης στο Δήμο Φυλής

Το οραματικό έργο της ανέγερσης Φοιτητούπολης στο Δήμο Φυλής δρομολογήθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου 2022.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής κατέθεσαν στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη τη σχετική αίτηση (μαζί με το φάκελο του έργου), ώστε να την προωθήσει στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Ορέστη Καβαλάκη.

Την παραλαβή του φακέλου ανακοίνωσε, επίσημα, με ανάρτησή του στο tweeter το Υπουργείο Ανάπτυξης.

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης παρέλαβε το φάκελο αίτησης του έργου ΣΔΙΤ Φοιτητικών Εστιών του ΠΑΔΑ στο Δήμο Φυλής, από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Πρύτανη Παναγιώτη Καλδή, παρουσία του πρώτου επιλαχόντα Βουλευτή Δυτ. Αττικής Σταμάτη Πουλή» σημειώνεται στο tweet.

Η Φοιτητούπολη θα κατασκευασθεί στα Άνω Λιόσια, επί της οδού Αχαρνών, μετά την Παιδική Χαρά, προς Αχαρνές. Θα περιλαμβάνει χώρους φιλοξενίας 1.100 φοιτητών, με παράλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου σε πάρκο πρασίνου και αναψυχής.

Τις ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού εξέφρασε ο Πρύτανης Παναγιώτης Καλδής, ο οποίος έκανε λόγο για άριστη συνεργασία, που όπως δείχνουν τα πράγματα οδηγεί στην επίτευξη του κοινού στόχου. “Η Φοιτητική Εστία και τα υποστηρικτικά έργα θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής, βάζοντάς τον στο χάρτη των Πανεπιστημιουπόλεων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός.