ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρασινίζει ο Δήμος Φυλής με 21 νέες πλατείες

Τη σύμβαση δημιουργίας  21 νέων Πλατειών υπέγραψε με τον ανάδοχο κατασκευαστή ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Απριλίου 2022.

Πρόκειται για Πλατείες που θα δημιουργηθούν και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Φυλής (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Χασιά) κι έρχονται να προστεθούν σε ακόμη 25 καινούργιες πλατείες,  που έχουν ήδη δοθεί προς χρήση.

Η δημοπράτηση του έργου έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής η οποία θα έχει και την επίβλεψη των εργασιών.

Σύμφωνα με τη μελέτη στα πλαίσια της κατασκευής των νέων πλατειών θα δημιουργηθούν χώροι από σταμπωτό δάπεδο, θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED για τον κατάλληλο φωτισμό των χώρων με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και θα πραγματοποιηθούν εργασίες πρασίνου και άρδευσης με φύτευση δένδρων και θάμνων για τη δημιουργία χώρων φιλικών προς τους κατοίκους. Επίσης θα εγκατασταθεί και ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός.

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου, στους οποίους θα διαμορφώνονται διακριτοί χώροι παιχνιδιού, περιοχή ανάπαυσης, διαβάσματος και επαφής των ανθρώπων της γειτονιάς. Η διαμόρφωση των νέων Πλατειών θα γίνει σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού καθώς και τις αρχές της προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ.

“Ο Στόχος μας για έναν πράσινο Δήμο με περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές  ανάσες για τους συνδημότες κάθε ηλικίας είναι πρωταρχικός και διαρκής. Συνεχίζουμε χωρίς διαλείμματα τον σχεδιασμό έργων που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Φυλής αλλά και των επισκεπτών που φιλοδοξούμε να επιλέγουν στον τόπο μας ως προορισμό” επεσήμανε  βάζοντας την υπογραφή του στα νέα έργα,  ο Δήμαρχος Φυλής,  Χρήστος Παππούς.