ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μίλησε για τους ενεργειακούς στόχους του Δήμου Φυλής και τιμήθηκε σε Ημερίδα ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στο πλαίσιο της Έκθεσης Attica Green Expo-Στους στρατηγικούς στόχους της ενεργειακής και υδρολογικής αυτοτέλειας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Φυλής.

Μιλώντας, το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιουνίου 2022, σε επιστημονική ημερίδα με θέμα “ Συστήματα Διαχείρισης Αποβλήτων για Πράσινους Δήμους” που οργανώθηκε, στο ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, εξέθεσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την επίτευξη των δύο βασικών στόχων του.
 
“Αντικαταστήσαμε όλους τους λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού με led και εγκαταστήσαμε φωτοβολταϊκά στα δημοτικά κτίρια. Προωθούμε την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων με ένταξη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Έχουμε σε εξέλιξη το έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη Χωματερή, ισχύος 10 MW, από το οποίο σκοπεύουμε να τροφοδοτήσουμε με ενέργεια, μέσω της ενεργειακής κοινότητας ΦΑΕΘΩΝ, την οποία έχουμε συστήσει, τα νοικοκυριά του Δήμου Φυλής, με προτεραιότητα στα ευάλωτα”, τόνισε ο Χρήστος Παππούς.
 
Αναφερόμενος στο στόχο της υδρολογικής αυτοτέλειας είπε ότι Δήμος Φυλής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), εφαρμόζει ένα πρόγραμμα ερευνητικών γεωτρήσεων με στόχο την αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων της Πάρνηθας. “Πιστεύουμε, βάσιμα, ότι θα μπορέσουμε να τροφοδοτήσουμε το ιδιόκτητο δίκτυο ύδρευσης με σημαντική ποσότητα πόσιμου νερού, μειώνοντας το κόστος ύδρευσης για τους δημότες”, επεσήμανε.
 
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας από τον καθαρισμό της Πάρνηθας, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).
 
“Στο Δήμο Φυλής είδαμε, από νωρίς, το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας και το συνδέσαμε με την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος”, κάτι που αποτελεί συμβατική μας υποχρέωση, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων που έχουμε συνυπογράψει από το 2009”, κατέληξε ο Χρήστος Παππούς.
 
 
Ο Δήμαρχος βραβεύτηκε από τους διοργανωτές της Ημερίδας για τις πρωτοβουλίες του Δήμου στα ενεργειακά. Η Ημερίδα, από το βήμα της οποίας πέρασαν σημαντικοί ομιλητές, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Αttica Green Expo, στις 3 και 4 Ιουνίου 2022, με τη συμμετοχή 19 επιχειρήσεων και 15 δημόσιων φορέων. Ανάμεσά τους και ο Δήμος Φυλής,ο οποίος προβάλει τις περιβαλλοντικές του δράσεις.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται
 
Από πλευράς Δήμου Φυλής, στην Ημερίδα και στην Έκθεση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης , οι αναπλ. Δήμαρχοι Γιώργος Ραφτέλης και Τόλης Βαδεβούλης και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννης Λιάκος.