ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προς λύση οδεύει το πρόβλημα της εγγραφής των αποφοίτων του 7ου Δημοτικού στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Δρ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, δέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού να τοποθετηθούν στο 2ο Γυμνάσιο, με δαπάνη του Δήμου, δύο προκατασκευασμένες αίθουσες, για να φιλοξενηθούν σε αυτές οι μαθητές που θα μετακινούνταν, φέτος, στο 3ο Γυμνάσιο. Στο σχετικό έγγραφό του ο Δήμαρχος Φυλής δεσμεύτηκε ότι οι δύο αίθουσες θα έχουν τοποθετηθεί πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Η λύση της εγκατάστασης των δύο αιθουσών είναι προσωρινή, καθώς έχει, ήδη, δρομολογηθεί από το Δήμο η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, σε οικόπεδο κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης. Για το σκοπό αυτό προχωρούν, ταχύτατα, οι διαδικασίες: Έχει λυθεί το ιδιοκτησιακό, έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η ίδρυση του σχολείου και έχει ολοκληρωθεί η μελέτη. Αυτό το διάστημα ο Δήμαρχος Φυλής προωθεί τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ.

«Τη διαβεβαίωση, ότι, για ακόμα μια φορά, ο Δήμος Φυλής θα κάνει το χρέος του, έδωσε στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. «Είμαστε, έμπρακτα, στο πλευρό τους και θα παραδώσουμε, εμπρόθεσμα, τις δύο αίθουσες, που θα λύσουν, προσωρινά, το πρόβλημα μέχρι την ανέγερση του 5ου Γυμνασίου. Ευχαριστώ το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου για την κατανόησή τους», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Φυλής.

Με την παρέμβαση του Δήμου επιλύεται ένα σοβαρό πρόβλημα που έφερε αναστάτωση και ταλαιπωρία σε δεκάδες παιδιά και τις οικογένειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις ισχυρές πιέσεις του Δημάρχου Φυλής  Χρήστου Παππού σε ανώτατο επίπεδο, για πρώτη φορά και παρά τη νομοθεσία , η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, ζητά από το Δήμο τις προτάσεις του,  από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, για να αποφευχθούν μελλοντικές χωροταξικές δυσλειτουργίες με τους απόφοιτους των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής.

Δείτε εδώ την σχετική απάντηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.