ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απογειωτικό υπερθέαμα στην 6η Γιορτή Γυμναστικής του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού “η Πάρνηθα”.

Ένα λαμπερό Show ενόργανης και ακροβατικής Γυμναστικής απόλαυσαν όλοι εκείνοι που το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022 γέμισαν τις εξέδρες του Κλειστού της Ζωφριάς, για να απολαύσουν τη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Φυλής.
 
Οι αθλητές και οι αθλήτριες των Συλλόγων που εμφανίστηκαν και πιο συγκεκριμένα οι:
• ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού “Η ΠΑΡΝΗΘΑ”
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΥΛΗΣ “Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ”
• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ”
• ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΜΟΥ “ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟΣ”
• ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΤΑΝΗ και
• ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΑΧΑΡΝΩΝ,
ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο της προπονητικής δουλειάς που γίνεται καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται στους ταλαντούχους αθλητές τους.
 
Τα παιδιά μέσα από τις εμφανίσεις τους, κατάφεραν να προκαλέσουν τον ενθουσιώδη θαυμασμό του κόσμου ο οποίος εκφράστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής με ηχηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
 
Τα εύσημα για την εξαιρετική τους δουλειά έδωσε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “η Πάρνηθα” Γιώργος Μαυροειδής, ο οποίος και συνεχάρη τις προπονήτριες Σοφία Σερέπα που την αποκάλεσε “ψυχή της Πάρνηθας καθώς και τις Αλεξάνδρα Κοντοθανάση, Μπακετέα Μαρία, Μαργαρίτα Πασιέτζεβα, Ντέπη Τσελέπη, Αργυρώ Κανελλοπούλου, Αξιώτη Όγλα και Κοντούλα Σοφία, αλλά και τους αθλητές τους , ανακοινώνοντας και την ευχάριστη είδηση ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ασθένειας, σύντομα θα βρεθεί κοντά στα τμήματα της Πάρνηθας προκειμένου να μεταφέρει στους αθλητές τους την εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις του. Ο Γιώργος Μαυροειδής καλωσόρισε επίσης τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής κι ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την ολόπλευρη στήριξή του.
 
Ακολουθεί βίντεο της ομιλίας του Γιώργου Μαυροειδή https://youtu.be/2LTG0iJeYNY
αλλά και το μήνυμα του Δημοσθένη Ταμπάκου που ακούστηκε από όλο τον κόσμο καθώς το έστειλε ηχογραφημένο και είναι το εξής:
 
"Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα στον κόσμο από το γέλιο ενός παιδιού. Και μέσα από τη χαρά της άσκησης και ως συνέπεια της ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων, της καλής φυσικής κατάστασης και της ικανότητας της συγκέντρωσης, τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν, να χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης, να μπορούν να βασιστούν στον συναθλητή τους αλλά και να τον υποστηρίξουν και να καλλιεργούν στην πράξη τις ανθρώπινες αξίες. Στον σύγχρονο αθλητισμό παλαιότερες πεποιθήσεις που ενίσχυαν τον ανταγωνισμό, καταργούνται. Και εδραιώνεται μια νέα πεποίθηση. Ότι σε έναν αγώνα υπάρχουν μόνο δύο εκδοχές, ή κερδίζεις, ή βοηθάς κάποιον άλλον να κερδίσει. Και η νίκη του ενός, είναι γιορτή για όλους. Ακόμα, ο στόχος, για προπονητές και γονείς, είναι η χαρά των παιδιών -και των ιδίων. Μεγαλώνουμε με την αυταπάτη του θα είμαι ευτυχισμένος όταν πετύχω κάτι. Όμως, η επιτυχία είναι μια εσωτερική κατάσταση και η ευτυχία προηγείται πάντοτε της επιτυχίας. Ένα χαρούμενο παιδί, δεν θα οδηγηθεί στη βία και σε παραβατική συμπεριφορά. Ένα ευτυχισμένο παιδί, ότι και να αναλάβει θα είναι επιτυχές.
Συγχαρητήρια στους προπονητές που με αφοσίωση, επιστημοσύνη και αγάπη φροντίζουν όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, στους γονείς που υποστηρίζουν τη φυσική δραστηριότητα των παιδιών και στα παιδιά που πάντα μας διδάσκουν. Λυπάμαι που λόγω ανωτέρας βίας δεν μπορώ να παραβρεθώ, ευελπιστώ να έχουμε τη δυνατότητα με τη νέα σχολική - αθλητική χρονιά. Να είστε όλοι καλά και χαρούμενοι, Σας ευχαριστώ!"
 
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τέλος, συνεχάρη τις προπονήτριες την κάθε μια ξεχωριστά και τους αθλητές τους κι απένειμε τιμητική πλακέτα στον έφορο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Δημήτρη Τσεγκέλη που έδωσε το “παρών” κι εξέφρασε τον θαυμασμό του, κάνοντας λόγο για εξαιρετικές και υψηλού επιπέδου εμφανίσεις.
 
Ακολουθεί σχετικό βίντεο https://youtu.be/bJzHvmjt7FI
 
Κοντά στα παιδιά και στους γονείς τους, βρέθηκαν επίσης ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου και Θανάσης Σχίζας, η αναπληρώτρια Δημάρχου Χρυσούλα Κουράση και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, οι οποίοι και απένειμαν αναμνηστικούς επαίνους στις προπονήτριες.
 
Όλοι τέλος αντάλλαξαν ευχές, για ένα καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.