ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του το Σάββατο 14/1

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του το Σάββατο 14/1/23, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του. Την διασκέδαση του κοινού ανέλαβε με ιδιαίτερη επιτυχία η παραδοσιακή ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα και με συμμετοχή στο τραγούδι  της Μαρίας Καραγκιόζη.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, το κέφι και τα χαμόγελα ξεχείλιζαν και η γεμάτη πίστα δεν άδειαζε για παραπάνω από 6 ώρες.

Ιδιαίτερα όμορφη στιγμή η ενεργή παρουσία του παιδικού μας χορευτικού, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου τους, Μαρούλη Άννα, το οποίο μας ταξίδεψε στις περιοχές της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας μέσα από τους χορούς που μας παρουσιάσανε.

Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στους γονείς του παιδικού χορευτικού μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους για την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών της Ηπείρου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερα από 260 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κος Πέτσας Στέλιος, ο Δήμαρχος Κρωπίας κος Κιούσης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας κος Γεράσιμος Ντούνης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κρωπίας κος Γρίβας Θεόδωρος, κος Γιαννάκος Νικόλαος και Ντούνης Ανδρέας, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης  του Δήμου Κρωπίας κος Κερασιώτης Διονύσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κρωπίας κος Ντούνης Σταμάτιος, κος Τσόγκας Φώτιος, κα Κιούση Αθηνά και η κα Δρακάτου-Κουντούρη Αφροδίτη.

Την παρουσία του δήλωσε και ο Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Αττικής κος Αυγερινός Αθανάσιος ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατόν να παραμείνει μέχρι την κοπή της πίτας.

Επίσης, στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κος Κιάμος Μάκης , μαζί με το μέλος του Δ.Σ. κο Κοντό Αντώνιο. Ιδιαίτερα ενεργή και δυναμική παρουσία στο γλέντι είχαν οι Συλλογοι : Λαογραφικός Όμιλος “Δήλιος Απόλλων” Πόρτο Ράφτη , Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη “Μυρρινούς” , Σύλλογος Τσουκιωτών Βορείου Ηπείρου και Σύλλογος Θρακιωτών Κορωπίου, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την στήριξη τους.

Τέλος, ο Πρόεδρος κος Τόκης Κωνσταντίνος ευχαρίστησε θερμά τον Αναστάσιο Βέλλη για την φιλοξενία του και την χορηγία του χώρου(Κτήμα «Βέλλη») , τον Αντιδήμαρχο κο Γρίβα Θεόδωρο για την συνεχή στήριξη που παρέχει στον σύλλογο, τους χορηγούς - με ειδική μνεία στην ΑΙΓΑΙΑΣ ΑΜΚΕ και τον κο Μαρτίνο Αθανάσιο καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Τσιόστα Σοφία, Τσόγκα Παναγιώτη, Γκιάτα Χρήστο και Βέτα Δωρούση.

Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χορηγία του φωτορεπορτάζ τον Άγγελο Νικόλα.

                                                                                                      Μετά τιμής

                                                                                              ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                                                                   Τόκης Κων/νος