ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
3 υποτροφίες του ΙΕΚ ΑΛΦΑ το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 με τη συνεργασία Δήμου Κρωπίας -Τμήμα παιδείας - Κοινωνικής πολιτικής

3 υποτροφίες του ΙΕΚ ΑΛΦΑ το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 με τη συνεργασία Δήμου Κρωπίας -Τμήμα παιδείας - Κοινωνικής πολιτικής

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ΙΕΚ AΛΦΑ studies στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προσφέρει 3 υποτροφίες, με πλήρη απαλλαγή διδάκτρων, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Η μια υποτροφία απευθύνεται σε δύο νέους απόφοιτους λυκείου, δημότες του Κορωπίου και η δεύτερη σε δημοτικό υπάλληλο.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, έχει εντάξει τον θεσμό «Υποτροφίες στους Δήμους» στο ευρύτερο πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εκπαιδευτικών φορέων, με στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη για σπουδές νέων με επιδόσεις στο Λύκειο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.

Υποτροφία για 2 νέους απόφοιτους λυκείου, δημότες Κορωπίου. Όροι και προϋποθέσεις:

  1. Οι υποτροφίες, μία υποτροφία διετούς- φοίτησης και μια ετήσια αφορούν αποκλειστικά σε έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
  2. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στο IEK ΑΛΦΑ.
  3. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ τον/την εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά ή Γλυφάδα.
  4. Για την κατοχύρωση της υποτροφίας, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους (απόφοιτοι Λυκείου).
  5. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Οι τομείς σπουδών/ειδικοτήτων :

Μαγειρική, Προπονητική, Παιδαγωγικά, Βοηθός Φαρμακείου, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τουριστικά, Ναυτιλιακά, Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπεία, Αισθητική & Μακιγιάζ, Κομμωτική, Σχέδιο Μόδας, Υποκριτική, Γραφιστική, Ηλεκτρολογία, Μηχανοτρονική

Υποτροφία για δημοτικό υπάλληλο. Όροι και προϋποθέσεις :

1. Η υποτροφία αφορά αποκλειστικά σε έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

2. Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών τον/την ενδιαφέρει, από την επισυναπτόμενη λίστα APS.

3. Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να σπουδάσει σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τον/την εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά ή Γλυφάδα (ή και εξ’ αποστάσεως για όποια προγράμματα είναι εφικτό)

4. H υποτροφία στο Κέντρο Ανωτέρων Σπουδών «ΑΛΦΑ Studies» είναι πλήρους φοίτησης.

5. Το ΑΛΦΑ studies διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα σπουδών.

Οι τομείς των προγραμμάτων σπουδών APS (Advanced Professional Studies),για δημοτικούς υπαλλήλους :

Προγράμματα εξειδίκευσης APS (Executive Diplomas)

 Executive Diploma in Business Administration

 Executive Diploma in Leadership & Human Resources Management

Η επιλογή για τους δύο νέους απόφοιτους λυκείου, δημότες, θα γίνει από το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κρωπίας με κριτήρια οικονομικά-κοινωνικά (προτεραιότητα έχουν οι απόφοιτοι οικογενειών που είναι δικαιούχοι Κ.Ε.Α, Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΤΕΒΑ ή άλλων κοινωνικών παροχών, ΑΜΕΑ κ.α) και ακαδημαϊκά (επιδόσεις στο Λύκειο, βαθμός πτυχίου). Τέλος, ο εκπαιδευτικός οργανισμός ανακοινώνει ότι, όσοι δεν επιλεγούν θα τύχουν ειδικής έκπτωσης στα δίδακτρα.

Η επιλογή για το δημοτικό υπάλληλο, απόφοιτο λυκείου θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με κριτήρια κοινωνικο-οικονομικά και υπηρεσιακών επιδόσεων.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά με συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής (επισυνάπτεται) και αποστολή στο e-mailΑυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

-------------------------------------------------------------------

Oι φόρμες συμμετοχής στο https://www.koropi.gr/%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%b1%ce.../