ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η 79η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

Η 79η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

Η 79η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου : Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 Πλατεία 9ης Οκτωβρίου 1944 , 11:00 (Λ. Β.Κωνσταντίνου κοντά στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο)

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, στις 11 το πρωί, στο Ηρώο του αγάλματος της Μάνας στην πλατεία της 9ης Οκτωβρίου 1944, θα πραγματοποιηθεί η 79η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 47 θύματα του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου (9.10.1944) την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την Επιμνημόσυνη Δέηση. Ακολουθεί, η ανάγνωση ενός σύντομου ιστορικού των δραματικών γεγονότων, η ενημέρωση για την εξέλιξη των προσπαθειών επίσημης αναγνώρισης του Κορωπίου ως Μαρτυρικής Πόλης από το Υπ. Εσωτερικών, η εκφώνηση του ονομαστικού προσκλητηρίου των 47 νεκρών και των τραυματιών καθώς και η κεντρική ομιλία του Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Κιούση.

Στη συνέχεια ακολουθεί η κατάθεση στεφάνων, η ανάγνωση του Όρκου Μνήμης του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας, η τήρηση ενός λεπτού σιγή. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Την τελετή υποστηρίζει, η Δημοτική Φιλαρμονική Κορωπίου με επικεφαλής, τον αρχιμαέστρο κ.Ηλία Σοφρώνη, η Πολιτική Προστασία Δήμου Κρωπίας, ο τομέας Καθαριότητας και το Γραφείο Τύπου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί καφές.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι η πρώτη δημόσια προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ (συντελεστές οι Νικόλαος Λάζαρης, Γεώργιος Ντούνης, Αθανάσιος Πουλάκης με την υποστήριξη εθελοντών αφηγητών, κινηματογραφιστή, του Πολεμικού Μουσείου, του Δήμου Κρωπίας κ.α. ) για την Μαρτυρική Πόλη θα γίνει το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, την Ημέρα της Εθνικής Επετείου, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας.