ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Το Κορωπί δικαιούται και πρέπει να χαρακτηριστεί ως «Μαρτυρική Πόλη» - Συγκλόνισε το  ιστορικό ντοκιμαντέρ

Το Κορωπί δικαιούται και πρέπει να χαρακτηριστεί ως «Μαρτυρική Πόλη» - Συγκλόνισε το ιστορικό ντοκιμαντέρ

Το Κορωπί δικαιούται και πρέπει να χαρακτηριστεί ως «Μαρτυρική Πόλη» (βίντεο)

Καθήλωσε τους πολίτες του Κορωπίου, το συγκλονιστικό ιστορικό ντοκιμαντέρ «Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη» με θέμα τη ναζιστική θηριωδία σε βάρος των κατοίκων της πόλης, που έγινε από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης που πρωτοστατεί για τη δικαίωση των δεκάδων αθώων θυμάτων του ολοκαυτώματος του Κορωπίου, τόνισε ότι, τα συγκλονιστικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν την 9η Οκτωβρίου 1944 θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη του λαού της πόλης. «Μπορεί κάποιοι, όπως είπε, να παραποιούν την ιστορία, αλλά η αλήθεια είναι εδώ, αποτυπωμένη με προσωπικές μαρτυρίες συμπολιτών μας που τότε ήταν παιδιά και τα βίωσαν, αλλά και σε ντοκουμέντα από Ελληνικά και ξένα επίσημα αρχεία που έφεραν στο φως τα μέλη της ομάδας ιστορικής έρευνας. Η προσπάθειά μας δεν θα σταματήσει έως ότου χαρακτηριστεί η πόλης μας ως Μαρτυρική.»

Το ντοκιμαντέρ προλόγισε το μέλος της ομάδας ιστορικής έρευνας αντιστράτηγος ε.α. Νικόλας Λάζαρης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου αντιστράτηγος Νικόλαος Χιονής.

Η πρώτη δημόσια προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη» πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας παρουσία πλήθος κόσμου.