ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Bullying στο Κορωπί: Επί τρία χρόνια βασάνιζαν συμμαθητή τους - Συνελήφθη ένας 15χρονος

Bullying στο Κορωπί: Επί τρία χρόνια βασάνιζαν συμμαθητή τους - Συνελήφθη ένας 15χρονος

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 15χρονου, που κατηγορείται ότι βασάνιζε έναν 14χρονο συμμαθητή τους

Στη σύλληψη ενός 15χρονου για bullying σε 14χρονο συμμαθητή του προχώρησαν οι αστυνομικοί στο Κορωπί. Ο συλληφθείς, κατηγορείται ότι από κοινού με έναν 16χρονο, τα τελευταία τρία χρόνια, προέβαιναν σε συστηματικό εκφοβισμό του ανήλικου μαθητή.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, οι κατηγορίες που βαραίνουν τους ανήλικους αφορούν σε "επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία", πράξεις που φέρεται να διαπράττονταν κατ’ επανάληψη στην περιοχή του Κορωπίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ, οι ανήλικοι δράστες, συμμαθητές του 14χρονου παθόντα, από τριετίας περίπου μέχρι και χθες προέβαιναν στον συστηματικό εκφοβισμό του, με απειλές και πρόκληση σωματικών βλαβών, εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 15χρονου στο Κορωπί

Ο 15χρονος κατηγορείται ότι από κοινού με έτερο 16χρονο τα τελευταία τρία χρόνια προέβαιναν σε συστηματικό εκφοβισμό του 14χρονου μέσω εξυβρίσεων, απειλών και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος εκτός των χρονικών ορίων ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επισημαίνεται ότι o 15χρονος, πρωινές ώρες της ημέρας που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, είχε προσεγγίσει από κοινού με συνομήλικο του, έτερο ανήλικο παθόντα που ανέμενε σε στάση λεωφορείου και υπό την απειλή μαχαιριού τον οδήγησαν σε παρακείμενο σημείο και βιαιοπράγησαν εναντίον του με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να κάνει χρήση κάνναβης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/