ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Στο Κορωπί το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορωδιών. Μήνυμα υψηλού σεβασμού στη διαφορετικότητα και στο συνδυασμό ικανοτήτων όλων των μαθητών

Στο Κορωπί το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορωδιών. Μήνυμα υψηλού σεβασμού στη διαφορετικότητα και στο συνδυασμό ικανοτήτων όλων των μαθητών

Με πρωτοβουλία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Κορωπίου (ΕΝΕΕΓΥΛ Κορωπίου) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και με το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Παλλήνης υπό την αιγίδα του Δήμου Κρωπίας, πραγματοποιήθηκε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορωδιών την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 8 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Πλατείας Δεξαμενής στο Κορωπί.

Σκοπός της πρωτότυπης αυτής συνεργασίας είναι η ευαισθητοποίηση των σχολικών κοινοτήτων σε θέματα καλλιέργειας του σεβασμού στη διαφορετικότητα και ανάπτυξης της συλλογικότητας ως αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού έργου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης παρέστη και εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του στις χορωδίες στους εκπαιδευτικούς, στους διευθυντές των σχολείων και ειδικά στην κα Μαζαράκη διευθύντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κορωπίου. Αυτός ο εξαιρετικός και σπάνιος συνδυασμός των Γενικών Γυμνασίων με το Ειδικό Επαγγελματικό κάνει τη διαφορά και στέλνει μήνυμα για ίσες ευκαιρίες. Τέλος, κάλεσε το κοινό να χειροκροτήσει ξανά και δυνατά τα μέλη των μαθητικών Χορωδιών!

Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα προανήγγειλε σε δήλωσή του την επιθυμία του το φεστιβάλ να γίνει μαθητικός θεσμός και με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και το Δήμο Κρωπίας.

Συμμετείχαν, οι χορωδίες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κορωπίου, του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης, του 3ου Γυμνασίου Κορωπίου και του 2ου Γυμνασίου Βάρης.

Οι χορωδίες ερμήνευσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μάνου Χατζηδάκι, ελληνικά παραδοσιακά καθώς και δύο πρωτότυπες δημιουργίες του ΕΝΕΕΓΥΛ Κορωπίου.