ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση βράβευσης για τις σχολικές δράσεις «Πάμε Ανακύκλωση» Ρεκόρ ανακύκλωσης από τα σχολεία του Δήμου Κρωπίας

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00π.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Κρωπίας στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου ‘’Το Ξεκίνημα’’, για τη συμμετοχή τους στις δράσεις ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-2021.Την ημέρα της βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό και ένα συμβολικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες, αλουμίνιο). Ανεξαρτήτως του μικρού διαστήματος, που ήταν εφικτή η ανακύκλωση εντός των σχολικών μονάδων, λόγω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά 2.197 κιλά από 1.764 μαθητές:

  • Χαρτί: 1.414 κιλά
  • Πλαστικό: 255 κιλά
  • Μπαταρίες: 357 κιλά
  • Αλουμίνιο: 151 κιλά

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 15.300 πόντων επιβράβευσης.Η ανωτέρω σχολική δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Τις δράσεις υποστήριξαν η ΕΕΑΑ (ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης) και η Watt (εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων).

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης, συνοδευόμενος, από τον πρόεδρο της Δ.Ε Παιδείας, Β΄βάθμιας σχολικής επιτροπής και μέλος του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθ. Θωμά Κιούση, και την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημοτική σύμβουλο, Νεφέλη Λουκά, χαιρέτησε την εκδήλωση. Ευχαρίστησε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς για τη σημαντική ανταπόκριση και στήριξή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις για την ανακύκλωση. Επιπλέον, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν τόσο στη διοργάνωση της δράσης, όσο και της εκδήλωσης.Στόχος κάθε χρόνο, όπως και φέτος, είναι τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα υλικά που έχουν σπίτι τους, καθώς και να αντικαταστήσουν στην καθημερινότητά τους τα πλαστικά μίας χρήσης. Ευελπιστούμε την επόμενη σχολική χρονιά οι δράσεις να αυξηθούν και να υλοποιηθούν χωρίς περαιτέρω υγειονομικούς περιορισμούς.