ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου 2022 Δήμου Λαυρεωτικής

Η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου τον απολογισμό για την αντιπυρική περίοδο 2022 και τη βράβευση όλων όσων συμμετείχαν ώστε η αντιπυρική περίοδος να λήξει με επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και επιτυχία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α. Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγος Π.Σ. Νιάφας Παναγιώτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχος Ιωάννης Ζαμάνης, ο Διοικητής της Π.Υ. Μαρκοπούλου Δαληβίγκας Ιωάννης, ο Διοικητής της Π.Υ. Λαυρίου Τζιούβας Αστέριος, ο Αντισμήναρχος Θεοδωρόγιαννης Δημήτριος από την 21η Μ.Κ.Β. Π.Α., ο Διοικητής του Β Τμήματος Τροχαίας Ανατολικής Αττικής Μπαντής Αποστόλης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων του Δήμου Λαυρεωτικής.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής τόνισε: «Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από την άρτια και αποδοτική συνεργασία όλων των αρμόδιων αρχών και φορέων που είχε ως αποτέλεσμα τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών αλλά και αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων είναι η πρόληψη, ο σωστός σχεδιασμός και η κατάλληλη προετοιμασία. Κάθε χρόνο στοχεύουμε στη βέλτιστη προετοιμασία και φροντίζουμε ο εξοπλισμός μας να είναι αξιόμαχος και σε καλή κατάσταση, φροντίζοντας για την απαραίτητη συντήρηση. Περαιτέρω, σχεδιάζουμε δράσεις οι οποίες θα ενισχύσουν το έργο μας στον συγκεκριμένο τομέα. Τα προληπτικά μέτρα, η οργάνωση, ο συντονισμός, η άψογη συνεργασία και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, του προσωπικού του Δήμου και των εθελοντικών ομάδων έπαιξαν καίριο ρόλο ώστε να διαφυλαχθούν ο φυσικός πλούτος, οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες των συμπολιτών μας. Δουλεύουμε με συνέπεια και οργάνωση για να διαφυλάξουμε αναλλοίωτα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου και τα μοναδικά ταυτοτικά χαρακτηριστικά του τόπου μας. Για εμάς και τα παιδιά μας! Για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας!»