ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Αδελφοί» πλέον οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Cascais

«Αδελφοί» πλέον οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Cascais

Τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Cascais της Πορτογαλίας η επίσημη Τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Λαυρεωτικής και Cascais, αποτελώντας την πρώτη αδελφοποίηση δήμων μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς συνοδευόμενος από τον πρώην Δήμαρχο και Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής Κωνσταντίνο Λεβαντή, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΤΗΛ Σταύρο Κρητικό, τη Γενική Γραμματέα Αικατερίνη Πάλλη και την Ειδική Σύμβουλο Αναστασία Παπαδοπούλου, υπέγραψε τη συμφωνία αδελφοποίησης η οποία είχε εγκριθεί ομόφωνα σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 105/2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Σκοπός της συγκεκριμένης αδελφοποίησης είναι η εμβάθυνση των σχέσεων μέσα από τη δημιουργία οδών συνεργασίας σε κοινούς τομείς. Η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης των περιοχών, μέσα από πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές ανταλλαγές, μέσα από προγράμματα συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα τουρισμού, παρέχοντας σημαντικές δράσεις προσέγγισης των πολιτών και θεσμών, θα επιδράσει ευεργετικά και για τους δύο δήμους.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Η ιστορία στο βάθος των χρόνων, η θάλασσα ως στοιχείο ζωτικό για τον Τουρισμό και τους δημότες μας, οι υποδομές που αναδεικνύουν την ιστορία αλλά και οι φυσικές μας ομορφιές, πλεονεκτήματα των δύο δήμων, οι κάτοικοι που συνυφαίνουν τη ζωή τους με την ιστορία και τη θάλασσα, είναι εκείνα τα γονιδιακά στοιχεία, εκείνα τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά που σπάνε τα σύνορα και μας φέρνουν τόσο κοντά. Η φιλοξενία του περιφερειακού γραφείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου από το Δήμο σας αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο με τη Λαυρεωτική δεδομένου ότι και στο Δήμο μας εδρεύει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου και Διακυβέρνησης. Στα σπλάχνα των Δήμων μας δομείται και η ευρωπαϊκή εξωστρέφεια, στο ανώτατο επίπεδο, αυτή των θεσμών και ευχαριστώ θερμά τον Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και Διευθυντή του ΕΟΔΔ  κ. Σπύρο Φλογαίτη, καθώς επίσης και τον τέως πρεσβευτή μας στην Πρεσβεία της Πορτογαλία κ. Σπύρο Μεταξά, για τη συμβολή τους στην αδελφοποίηση. Ως δήμαρχος της Λαυρεωτικής, κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, μαζί με τα άλλα δύο μέλη της αντιπροσωπείας μας τον Κώστα Λεβαντή και το Σταύρο Κρητικό,  νιώθουμε εξαιρετικά συγκινημένοι που οι δύο δήμοι μας από σήμερα είναι αδελφές πόλεις.»

κασκαισ_17106_51692.jpg

κασκαισ_37108_78c93.jpg

κασκαισ_47109_216ef.jpg

κασκαισ_67111_4f163.jpg

κασκαισ_87113_292ef.jpg

κασκαισ_97114_4d56c.jpg

κασκαισ_107115_61f90.jpg