ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα σκάνδαλα Δημήτρη Λουκά συνεχίζονται. Έργο 3.000.000 ευρώ περίπου σχεδόν με απευθείας ανάθεση με έκπτωση μόνο 2%.  Ζημιά πάνω από 800.000 ευρώ για το δήμο

Τα σκάνδαλα Δημήτρη Λουκά συνεχίζονται. Έργο 3.000.000 ευρώ περίπου σχεδόν με απευθείας ανάθεση με έκπτωση μόνο 2%. Ζημιά πάνω από 800.000 ευρώ για το δήμο

Η πολιτική κατάρρευση του Δημήτρη Λουκά και των συνοδοιπόρων του, θα είναι ακριβώς η ίδια με τις στάχτες  που άφησαν οι φωτιές του καλοκαιριού, δίνοντας την ευκαιρία στο δήμαρχο, να προβεί σε διαπραγμάτευση έργου (σχεδόν απευθείας ανάθεση) 3.000.000 ευρώ περίπου.

Χορός αδιαφανών ενεργειών, που μπορεί να ζημιώνουν το δήμο, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, φαίνεται πως έχει στηθεί, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας και επιχειρείται προφανώς –σε αρκετές περιπτώσεις– επιτυγχάνεται η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Αναθέσεις περίεργες και σκανδαλώδεις, που θα μπορούσε και κάποιος να πει, ότι «αναδύουν» την ίδια μπόχα με την  χωματερή. Διαπραγματεύσεις έργων σχεδόν απευθείας αναθέσεις, που φέρουν «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή,του δημάρχου Δημήτρη Λουκά.

Τελευταίο κατόρθωμα του δημάρχου η ανάθεση ουσιαστικά( τυπικά διαπραγμάτευση αλλά ουσιαστικά ανάμεσα σε δύο εταιρείες), για έργο αξίας 3.000.000  ευρώ για την Αγροτική οδοποιία με πρόσχημα τις φωτιές του καλοκαιριού, σε εταιρεία που έδωσε έκπτωση μόνο 2%.

Με μία ματιά σε γειτονικούς δήμους ανακαλύπτουμε ότι οι εκπτώσεις που έχουν δοθεί, είναι πολύ μεγάλες όπως στο δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, που δόθηκε έκπτωση πάνω από 60% για οδοποιία.

Επίσης ψάχνοντας τη Διαύγεια βρήκαμε στο δήμο Νεμέας, εκπτώσεις που ξεκινούν από 36% και φτάνουν στο  61%,  ενώ σε άλλους δήμους οι εκπτώσεις κυμαίνονται από το 40% έως το 60%.

Οι εταιρείες καλά κάνουν και κάνουν τη δουλειά τους, όμως ο Δήμαρχος κ. Λουκάς, πως εννοεί το συμφέρον του δήμου και πώς διασφαλίζει τελικά το δημόσιο συμφέρον με έκπτωση 2%.

λαυ17159_6577b.jpg

Κι αν τελικά μιλάμε για μία Έκπτωση περίπου στο 30% που έπρεπε να έχει δοθεί, η οικονομική ζημιά για τον Δήμο Λαυρεωτικής ανέρχεται πάνω από 800.000 ευρώ.

Κύριε Λουκά,ξεχνάτε ότι διαχειρίζεσαι δημόσιο χρήμα και όχι δικό σας και θα έπρεπε να ήσασταν πολύ πιο προσεκτικός.

Η πράξη αυτή όμως θα σας βαρύνει. Αν αυτό δεν είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ εσείς βαφτίστε το όπως θέλετε...”

Οι ευθύνες του κ. Λουκά, στην εγκληματική διαχείριση, των οικονομικών, αλλά και στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι τεράστιες.