ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο Δήμος Λαυρεωτικής πραγματοποίησε την Κυριακή 19/3 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας εκδήλωση με τίτλο «Τρέχοντας σε ένα Γεωπάρκο»

Ο Δήμος Λαυρεωτικής πραγματοποίησε την Κυριακή 19/3 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας εκδήλωση με τίτλο «Τρέχοντας σε ένα Γεωπάρκο»

«Τρέχοντας σε ένα Γεωπάρκο»

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Δρομείς Κερατέας “S RUNNERS” πραγματοποίησαν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας εκδήλωση με τίτλο «Τρέχοντας σε ένα Γεωπάρκο».

Στόχος της βραδιάς ήταν η ενημέρωση όλων για τις δυνατότητες που έχει το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής και τις αναπτυξιακές προοπτικές που περιλαμβάνει η ένταξή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του 4ου Ορεινού Αγώνα Οβριοκάστρου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Η Επιστημονική Υπεύθυνη του Γεωπάρκου Γεωλόγος / Παλαιοντολόγος Ευγενία Μωραΐτη παρέθεσε ομιλία με τίτλο «Γεωπάρκο Λαυρεωτικής: Μοχλός Βιώσιμης Ανάπτυξης» παρουσιάζοντας με διαφωτιστικό τρόπο τις προοπτικές και τους στόχους του Γεωπάρκου Λαυρεωτικής. Στη συνέχεια ο κ. Σωτήρχος, Ταμίας του Αθλητικού Σωματείου “S RUNNRES”, παρουσίασε την ομιλία «Περπατώντας στο Γεωπάρκο» αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του μνημονίου που έχει υπογράψει το Σωματείο με το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Γεωπάρκου Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Πρόεδρος της ΔΑΝΕΤΑΛ και Διευθυντής του Γεωπάρκου Χαράλαμπος Ζαγουρής, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνη Ποιότητας Ζωής, Κλιματικής Αλλαγής & Φυσικών Κινδύνων του Γεωπάρκου Δήμητρα Πάλλη, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ιωάννης Αδάμης, οι Αντιδήμαρχοι Λαυρεωτικής Ασπασία Αργεντίνη και Αθανάσιος Μακροδημήτρης, ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Ιατρού και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερατέας Παναγιώτης Αθανασίου. Tον Αθλητικό Σύλλογο “S RUNNERS” εκπροσώπησε η Πρόεδρος Ιωάννα Μητσούλη και ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Σουκιούρογλου.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής μίλησε για τη σπουδαιότητα του Γεωπάρκου τονίζοντας ότι: «Στόχος μας είναι το Γεωπάρκο που δημιουργήσαμε να συμβάλλει στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας μέσα από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και την προαγωγή της περιβαλλοντικής παιδείας. Μέσα από το Γεωπάρκο αναμένεται να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή, η οποία πλέον μπορεί να απευθύνεται και στο γεωτουρισμό.»