ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ιωάννα Κουλουβράκη- Υποψήφια δήμαρχος Λαυρεωτικής: " Δύναμη Αλλαγής-Με τους νέους μπροστά

Ιωάννα Κουλουβράκη- Υποψήφια δήμαρχος Λαυρεωτικής: " Δύναμη Αλλαγής-Με τους νέους μπροστά

Πρωτοβουλία – κάλεσμα της τέως Δημοτικής Συμβούλου – Δικηγόρου Ιωάννας Ν. Κουλουβράκη, το γένος Λογοθέτη - Μακροδημήτρη, για ίδρυση μιας νέας ενιαίας, δημοτικής παράταξης στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Αγαπητοί Συνδημότες - Συνδημότισσες, Απέχουμε 6 μήνες από τις Δημοτικές Εκλογές του 2023, οι οποίες θα διεξαχθούν με ένα νέο εκλογικό Σύστημα, αυτό της Ενισχυμένης Αναλογικής. Από σήμερα, αναλαμβάνω μια ουσιαστική Αυτοδιοικητική πρωτοβουλία: Την ίδρυση μιας νέας Ενιαίας, Ισχυρής, Δημοτικής Παράταξης με αυτοσκοπό να ενώσει Σημαντικές Αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου μας, του Δήμου Λαυρεωτικής, μαζί με τους Νέους.

Υπηρέτησα από το 2010 έως το 2019 τον Δήμο Λαυρεωτικής ως δημοτική σύμβουλος της δημοτικής Ενότητας Κερατέας. Διατέλεσα Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Οικιστικής Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου, μέλος Επιτροπών και Νομικών Προσώπων. Το 2019 ήμουν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και στους πρώτους Αναπληρωματικούς με 7.000 σταυρούς με τη παράταξη “Νέα Αρχή για την Αττική” του Νυν Περιφερειάρχη. Από το 2019 έως και σήμερα είμαι Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου και σημειωτέον η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος!

Ωστόσο, σε αυτή την 13ετή ενεργή ενασχόληση μου με τα κοινά, θλιβερή διαπίστωση αποτελεί η παντελής απουσία της γενιάς μου, των νέων ανθρώπων και της νεολαίας. Και το ερώτημα είναι για μένα, πως μπορεί ένας τόπος να πάει μπροστά, όταν το πιο ζωτικό του κομμάτι είναι απόν πολιτικά στις πιο σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του. Κατανοώ ότι, για τη γενιά μου και Γιάννα Κουλουβράκη 22920 27360, 6936909195 joannalavrio Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ειδικά για τη νεολαία, η γκρίζα εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μερίδα του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας έχει συντελέσει στο να απαξιωθεί πλήρως το πολιτικό σύστημα.

Νιώθω την υποχρέωση όλων όσων έχουμε αποτελέσει τον πυρήνα της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον Δήμο, να αλλάξουμε την αντίληψη που έχει δημιουργηθεί στους νέους για την πολιτική και τους πολιτικούς. Είναι ηθικό μας καθήκον να φροντίσουμε για να δοθεί επιτέλους βήμα στις απόψεις και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων με την ενεργή τους συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο με την εκπροσώπηση από επάξιους νέους συμπολίτες μας !!

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού επέβαλαν νέες συνήθειες που σχετίζονται με την καθημερινότητα όλων των πολιτών ανεξαιρέτως. Κυρίως όμως επέβαλαν νέους ταχείς ρυθμούς, ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετώπισε, και ακόμα αντιμετωπίζει, μία μεγάλη πρόκληση να εισέλθει στη νέα εποχή του ψηφιακού κόσμου, της ταχύτητας και της προόδου. Σε αυτή τη νέα εποχή δεν μπορεί να απουσιάζει από την τοπική κοινωνία, Η Δ Ι Κ Η Σ Α Σ Φ Ω Ν Η … η φωνή των νέων ανθρώπων, της νέας γενιάς και της νεολαίας!!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ – ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ Είναι γνωστό ότι, μία κοινωνία για να στηριχθεί σε σωστές βάσεις και να προχωρήσει σε ορθές μεταρρυθμίσεις, χρειάζεται την συνύπαρξη των νέων καινοτόμων ιδεών και των εμπειριών. Σε αυτή τη νέα εποχή δεν μπορεί να απουσιάζει από την τοπική μας κοινωνία η φωνή του απόλυτου εκφραστή της, που δεν είναι άλλος από τη νεολαία, στην οποία και ανήκει ολοκληρωτικά το μέλλον του τόπου μας.

Δεσμεύομαι ότι, με την πολύχρονη εμπειρία μου και την γνώση μου θα εγγυηθώ την απρόσκοπτη δημοκρατική της πορεία, η οποία θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους δημότες να εκφράζουν ένα νέο όραμα με τους Νέους μας μπροστά για την ουσιαστική αναβάθμιση της τοπικής μας Κοινωνίας.

Δεσμεύομαι για επιτάχυνση του Δημοτικού Έργου με την ενεργοποίηση όλων των Δημοτών που μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά προς αυτή την κοινή κατεύθυνση.

Δεσμεύομαι σε ένα ατόφιο Συμμετοχικό και Δημοκρατικό Μοντέλο Δημοτικής Διοίκησης, με τη νέα Δημοτική Παράταξη να στοχεύει σε ένα νέο ήθος και ύφος περί της αντίληψης της Δημοτικής Εξουσίας και να πρεσβεύει αδέσμευτη τις μεγάλες, ριζικές αλλαγές που απαιτούνται στην δομή της διοίκησης του Δήμου μας.

                                                                                                      ΓΙΑ ΑΥΤΟ

Προσκαλώ αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν υπηρετήσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενεργούς και προβληματισμένους δημότες, ομάδες πολιτών με κοινωνικές ευαισθησίες και όλους εσάς τους Νέους που επιθυμείτε μια πραγματικά Συμμετοχική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επιτέλους ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον δήμο, να γυρίσουμε σελίδα μπροστά και Η ΑΛΛΑΓΗ θα προκύψει από νέους ανθρώπους, φρέσκιες ιδέες, καινούρια οράματα, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!! ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ!