ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επίσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής στο Δήμο Λαυρεωτικής

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής στο Δήμο Λαυρεωτικής

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς υποδέχθηκε χθες Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τους Αντιπεριφερειάρχες Αυγερινό Αθανάσιο, Κόκκαλη Βασίλειο και Πέππα Νικόλαο και τους Εντεταλμένους Συμβούλους Βλάχου και Κατσιγιάννη στο Δήμο μας και τους ενημέρωσε για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Υπεγράφησαν δύο σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις οι οποίες θα προσδώσουν στην περιοχή ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Η πρώτη σύμβαση αφορά τη χρηματοδότηση ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο περιοχών της Κερατέας που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές, προϋπολογισμού 1.9 εκ. ευρώ ενώ η δεύτερη, προϋπολογισμού 390.000 ευρώ, αφορά την κατασκευή γηπέδου 9x9 στο Δημοτικό Στάδιο Κερατέας.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν σημαντικά έργα τα οποία υλοποιούνται στο Δήμο και έχουν λάβει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Στην «Οικία Μπία» στην Κερατέα όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συναντήθηκαν με εκπροσώπους των συλλόγων Ηγέχορος, Απόλλωνας και Λύκειο Ελληνίδων. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ποντίων στο Λαύριο τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βαρυθυμιάδης Γεώργιος και μέλη Δ.Σ. του συλλόγου Μιθριδάτης. Στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου συνομίλησαν με τον Πρύτανη ΕΜΠ Μπουντουβή Ανδρέα, τον Αντιπρύτανη Σαπουντζάκη Ευάγγελο και τον Καθηγητή Μπελαβίλα Νικόλαο και ενημερώθηκαν για τις εργασίες διαμόρφωσης του Μουσείου Μεταλλείας – Μεταλλουργίας. Κατόπιν, συναντήθηκαν με αρμόδια στελέχη και υπαλλήλους στο Κέντρο Υγείας και στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου.

«Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής υπήρξε διαχρονικά αρμονική ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Δήμου μας» επισήμανε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς. «Με την πολύτιμη υποστήριξη του Περιφερειάρχη και των στελεχών του, υλοποιούμε έργα που στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της περιοχής μας, συμβάλλουν στην αξιοποίηση των πολυάριθμων δυνατοτήτων που υπάρχουν στο Δήμο Λαυρεωτικής και προσφέρουν στους πολίτες σημαντικές υποδομές οι οποίες αναβαθμίζουν το βιοτικό τους επίπεδο. Εμείς από τη μεριά μας, με την πολύτιμη συμβολή των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας και της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Πάλλη Δήμητρας συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και οργάνωση να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα απαραίτητα για όλο το Δήμο, με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε περιοχής σε κλίμα συμπόρευσης, συνεργασίας, ενότητας και σύμπνοιας».

Το Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά συνόδευαν ο πρώην Δήμαρχος και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αδάμης Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι Αδάμης Γεώργιος, Αργεντίνη Ασπασία, Ζαγουρής Χαράλαμπος, Κανελλοπούλου Ελένη, Μακροδημήτρης Αθανάσιος και Πάλλη Δήμητρα. Επίσης, παρόντες ήταν ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της ΔΕΥΑΤΗΛ Κωστάλας Αντώνης, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΘΟΡΙΚΟΣ» Βελετάκου Ευαγγελία, ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» Περράκης Κωνσταντίνος, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Γιαννάκης Ιωάννης και Ρέρρας Αθανάσιος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής Ρέτσου Σταυρούλα, ο Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Φλεβάρης Παναγιώτης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακά στελέχη, διοικητές σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και τοπικών φορέων του Δήμου Λαυρεωτικής.